Vissza a hírekhez
Következő cikk
Korábbi cikk

Alumni találkozó az Eötvös Collegiumban

Beszámolók

-

2023.05.23

Alumni találkozót tartott az ELTE Eötvös József Collegium 2023. április 27-én. Az esemény az "Egyetem megnyitja kapuit" összegyetemi programsorozathoz kapcsolódva, azzal párhuzamosan futott, majd a jubiláló kollégium növendékei fogadással zárták a találkozót, amelyre szeretettel invitálták sétasorozatunk résztvevőit is. A két program így végül összekapcsolódva közös falatozással, beszélgetéssel, a régi emlékek felelevenítésével zárult. A szakmai alumni találkozó megvalósulását az ELTE Alumni támogatta.

Idén ünnepli fennállásának 65. évfordulóját az 1958-ban újjászervezett Eötvös Kollégium – ma Eötvös Collegium. A jubileum alkalmából a Collegium több kezdeményezéssel és programmal készül az év során a jeles évforduló megünneplésre és az egykori növendékek bevonásával a collegista alumni-háló megerősítésére. Ezen események sorába illeszkedett az ELTE Alumni Központ „Egyetem megnyitja kapuit” sétájával párhuzamosan szervezett Eötvös-collegista találkozó, amely állófogadással zárult.  

A találkozó keretében az összegyetemi alumni programmal párhuzamosan egy második, kifejezetten egykori collegistákból álló csoport is részt vett a tárlatvezetéssel egybekötött épületlátogatáson. Először a történelmi Collegium monográfusa, Garai Imre tartott ismertetést a kiállításról, majd a Collegium igazgatója, Horváth László vezette körbe a csoportokat az épületben, végül az Eötvös Könyvtár vezetője, Markó Veronika tartott egy rövid ismertetést a könyvtár történetéről, állományáról. Az Alma Mater körbejárását követően a volt collegisták szendvicsezés közben elevenítették fel régi emlékeiket, történeteiket és osztották meg tapasztalataikat egymással. Erre a fogadásra, a közös emlékezésre szeretettel invitálták az "Egyetem megnyitja kapuit" program résztvevőit is.


A fenti beszámoló Juhász Daniella, az Eötvös Collegium Alumni Tagozat képviselőjének írása alapján készült.

kedvel
354 megtekintéss megtekinté
Ossza meg

Megjegyzések0

Megtekintéshez, vagy megjegyzés hozzáadásához kérjük, jelentkezzen be!

Javasolt cikkek

Beszámolók

Egyetem megnyitja kapuit: Trefort-kert 2024

egy tag profilképe

Alumni Központ

26 április

Beszámolók

ELTE Sikerek: Erdei Anna

egy tag profilképe

Alumni Központ

19 április

Beszámolók

Szakmai délután és alumni találkozó a Magyar mint Idegen Nyelv Tanszéken

egy tag profilképe

Bölcsészettudományi Kar ELTE

16 április