Vissza a hírekhez
Következő cikk
Korábbi cikk

XLIII. 5vös 5km - Jane Goodallal

Beszámolók

-

2023.05.22

2023. május 9-én immár XLIII. alkalommal került megrendezésre az ELTE népszerű futóversenye, az 5vös 5km! Ez alkalommal is ajándékcsomagokkal készültünk azoknak, akik ELTE Alumni kategóriában jutottak dobogós helyezéshez, vagy türelmesen kivárták a díjátadó végét. A nagy hagyománynak örvendő futóversenyt ezúttal dr. Jane Goodall, világhírű etológus nyitotta meg. Gratulálunk minden futónak!

Az évente kétszer megrendezésre kerülő sporteseményen közel 500-an álltak rajthoz, köztük 128 ELTE Diplomás. A versenyzők jelentős része az Eötvös Loránd Tudományegyetem diákjai, dolgozói és alumnusai közül került ki, de képviseltette magát több hazai egyetem is - mint a Semmelweis, az Óbudai, Testvelési, Debreceni, valamint a Budapesti Műszaki Egyetem. 

A futóversenyt Borhy László (BTK '88) az Egyetem rektora, az ELTE Alumni Alapítvány elnöke, valamint dr. Jane Goodall, világhírű etológus nyitotta meg, aki Lágymányosi Campuson tartotta meg teltháznak örvendő előadását a futóversenyt követően.

Az Alumni kategória díjazottjai: 

A férfi indulók közül Jávor Gellért (BTK - 00:17:37) ért elsőként a célba. Második helyezett Rádl Attila (TTK - 00:19:17) lett. A dobogó 3. fokára pedig Gladys Zoltán (BTK - 00:19:28) állhatott.

A női alumni indulók közül Lantos Brigitta (TTK - 00:21:46), alumnánk volt a leggyorsabb. Másodikként ért célba Szobonya Nikoletta (TTK - 00:22:24), harmadik pedig Egyed Tünde (TTK - 00:22:41) lett.

Gratulálunk valamennyi résztvevőnek, különösen az ELTE Alumni kategória futóinak!

A  versenyt teljesítette Zentai László (TTK '84) rektorhelyettes, Székely Mózes (TTK '94, PPK '97), a Magyar Egyetemi és Főiskolai Sportszövetség (MEFS) elnöke 35. alkalommal állt rajthoz, továbbá Horváth Ákos (TTK '96), a TTK Atomfizikai tanszék docense és a futóverseny atyja, valamint Müller Viktor (TTK '02, '19) az ELTE TTK docense.


Eredmények itt elérhetők.

A fotókat köszönjük az ELTE Online-nak. 


kedvel
312 megtekintéss megtekinté
Ossza meg

Megjegyzések0

Megtekintéshez, vagy megjegyzés hozzáadásához kérjük, jelentkezzen be!

Javasolt cikkek

Beszámolók

25 éves a közgazdászképzés Szombathelyen - jubileumi ünnepi konferencia

egy tag profilképe

Alumni Központ

15 május

Beszámolók

XLV. 5vös 5km - Alumni kategóriával

egy tag profilképe

Alumni Központ

08 május

Beszámolók

Jótékonykodás és közösségépítés az első ELTE Média Alumni találkozón

egy tag profilképe

Bölcsészettudományi Kar ELTE

30 április