Vissza a hírekhez
Következő cikk
Korábbi cikk

A COVID-19 járvány egészségpszichológiája: a viselkedéstudomány és a virológia találkozása

Hírek

-

2021.06.07


Urbán Róbert pszichológus előadására az ELTE Alumni Academy „What’s new in science?” sorozatában június 23-án került sor.

Új rendezvénysorozatot indított a közelmúltban a Nemzetközi Alumni Tagozat: a „What’s new in science?” keretében angol nyelvű tudománynépszerűsítő előadások hangzanak el. Idén az előadások azt járják körül, milyen hatással van a pandémia az oktatásra.

Müller Viktor biológus áprilisi előadása és Sik Domonkos szociológus májusi előadása után a harmadik előadást Urbán Róbert, az ELTE Pedagógiai és Pszichológiai Kar Személyiség és Egészségpszichológia Tanszék tanszékvezetője tartja. 

Az új koronavírus okozta járvány és annak hosszú távú következményeinek kezelése együttműködést kíván számos szakterület kutatóitól és gyakorló szakembereitől egyaránt. Az egészségpszichológusoknak kiemelt szerepe kellene, hogy legyen többek között a vírus terjedésének megelőzésében, a vakcinák felvételének elősegítésében, a népegészségügyi megelőző intézkedések és azok mellékhatásainak felismerésében és kezelésében, a betegség pszichológiai hatásainak felmérésében és kezelésében, valamint az ún. poszt-COVID állapotok rehabilitációjában.  

Dr. Urbán Róbert előadásában a COVID-19 számos, az egészségpszichológiai szempontjából kiemelt aspektusait tekinti át.

Urbán Róbert 1995-ben pszichológus végzettséget szerzett az ELTE-n, PhD-fokozatát 1999-ben ugyanitt szerezte. A pszichológus 2001 és 2004 közt az MTA Bolyai János Kutatási Ösztöndíjában részesült, fő kutatási területei az egészségmagatartás, egészségpszichológia és a dohányzás multidiszciplináris elemzése.

Regisztráció

kedvel
401 megtekintéss megtekinté
Ossza meg

Megjegyzések0

Nincs jogosultsága a megtekintéshez, illetve megjegyzés írásához.Kérjük, jelentkezzen be.

Javasolt cikkek

Hírek

Domestic cats area serious threat to wildcats

AI

Alumni International

17 május

Hírek

Alapításának 389. évfordulóját ünnepelte az Egyetem

egy tag profilképe

Alumni Központ

16 május

Hírek

Betegségek korai felismerésén dolgozik Krausz Ferenc

egy tag profilképe

Alumni Központ

15 május