Vissza a hírekhez
Következő cikk Korábbi cikk

2018. évi ELTE Alumni Alapítvány éves záróülése az új kuratórium taggal

Beszámolók

-

2019.05.14

2019. május 14-én tartotta 2018. évi záróülését az ELTE Alumni Alapítvány.

A  záróülésre szokás szerint a Rektori hivatalban került sor. Az ülést, a rektor távollétében és annak felhatalmazásával dr. Darázs Lénárd  általános rektorhelyettes vezette le. Az alapítvány kurátorai közül részt vett dr. Kelevéz Ágnes,  dr. Kraudi Adrienne, dr. Béres József, valamint Varga Benedek, a Magyar Nemzeti Múzeum főigazgatója - aki 2018 végén lépett a felmetését kérő Honti Mária Anna helyére. Meghívottként részt vett az Egyetemi Szolgáltatói Igazgatóság képviseletében dr. Babos János igazgató, az ELTE Alumni Központ részéről pedig annak vezetője, Pataky Csilla és munkatársa, Petz Denise Gerda

Az elnök képviselője üdvözölte a kuratóriumot, majd felkérésére Pataky Csilla megtartotta a 2018. évi beszámolót, továbbá ismertette a 2019-es évi tervezetet. Az év eseményei közül kiemelhető, hogy ősszel és tavasszal is pályázat került kiírásra a tehetséges, rászoruló hallgatók számára, melyre 2018. során három tehetséges, anyagilag rászoruló hallgató adott be érvényes pályázatot, tehát részesülhettek az ELTE Diplomásainak adományaiból származó támogatásokból. Emellett szó volt az Alumni Szervezet számára áttörő jelentőségű, hamarosan megnyíló új, korszerű,  Alumni közösségi platform alakulásáról, valamint arról, hogy az Alumni szempontból jubileumi tanévben megrendezésre kerülő ELTE Alumni Jótékonysági Est X. az annak kapcsán beérkezett adományok alapján sikeresnek mondható, így folytatásra érdemes. Hála a sikeresen megpályázott két NEA pályázatnak az Alapítvány nagyban hozzájárulhatott az Alapítvány működtetésén túl az Alumni közösség programjainak, szóróajándékainak, publicitásának finanszírozásához - ezáltal a Jótékonysági Est sikeréhez, a donációs kedv ébresztéséhez is.
A következő éves tervek között szerepel a tehetséges, rászoruló hallgatók támogatásának folytatása, a támogatás volumentének 50 %-os emelése. Felmerült az ELTE szervezett Alumni életének kiterjesztését szolgáló első Végzős Bál ötlete szponzorok bevonásával, illetve a jubileumi év apropóján  - a 2018/19-es tanév végén először - hagyományteremtő céllal induló Végzős ajándékok finanszírozásának kiváltása ugyancsak szponzorok segítségével. Természetesen újabb alapítványi pályázatok benyújtása is a tervek között szerepel, hogy azok segítségével 2019. során is támogatni tudja az alapítvány az ELTE Alumni törekvéseit.

A kurátorok egyöntetűen megszavazták a 2018-es beszámolót, valamit a 2019-es terveket.

Az alapítvány 2018. évi pénzügyi beszámolója
Közhasznúsági jelentés 2018.pdf

Az alapítvány korábbi beszámolói megtekinthetők a weboldalunkon.

ELTE Alumni


140 megtekintés Visites

kedvel

Megjegyzések0

Nincs jogosultsága a megtekintéshez, illetve megjegyzés írásához.Kérjük, jelentkezzen be.

Javasolt cikkek

Beszámolók

Online szakmai Alumni rendezvény a Bárczin

egy tag profilképe

Alumni Központ

23 november

Beszámolók

Dogs are sensitive to their owners’ choice despite their own preference

AI

Alumni International

17 november

Beszámolók

Our genes also tell about our age

AI

Alumni International

10 november