Vissza a hírekhez
Következő cikk
Korábbi cikk

„Az ELTE is egy brand, amit kommunikálni kell” – Interjú Bálint Ágnessel és Mózs Barbarával, az ELTE BTK kommunikációs munkatársaival

Interjúk

-

2019.12.10

Az ELTE Média és Kommunikációs Tanszéke interjút készített Bálint Ágnessel és Mózs Barbarával, az ELTE BTK kommunikációs munkatársaival. Az interjú kitért az ELTE Alumni Központ működésére is. 


"...Szintén említettétek, hogy nagyon fontos az ELTE arculatán belül az alumni-hálózat. A ti feladatkörötökbe tartozik összefogni az alumnikat?

B: Alapvetően az Alumni Központ végzi el az ehhez szorosan kapcsoló feladatokat, ők fogják össze az összegyetemi almuni-közösséget. Saját programokat is szerveznek, de támogatják a kari, szakági kezdeményezéseket is. Nemrég elindították az alumni.elte.hu címen elérhető közösségi platformot ahol a Facebookhoz hasonlóan híreket, eseményeket lehet megosztani. Az oldal külön tagozati csoportokra is oszlik, a sajátunkat igyekszünk minél jobban kihasználni, hiszen számunkra is fontos, hogy a volt hallgatóinkban erősítsük az összetartást, és felhívjuk a figyelmüket az olyan programokra, amikre az egyetem elvégzése után is visszavárjuk őket.

Van az alumnik részéről érdeklődés afelé, hogy visszajöjjenek és részt vegyenek az egyetem életében?

B: Igen, szerintem van. Az Alumni Központ rengeteg olyan eseményt szervez, ami népszerű a volt hallgatók körében. Ilyen például az ELTE sikerek sorozat, ami rendszerint telt házzal fut. Itt olyan sikeres alumnik mesélnek az egyetemi éveikről és a karrierjükről, mint Spiró György, Bojár Gábor, vagy Stumpf István. Egy másik, szintén népszerű, kicsit kötetlenebb esemény az ELTE Múltidéző, aminek legutóbbi részében egy pódium-beszélgetés keretein belül olyan, az ELTE-n végzett hírességek, mint Geszti Péter, Bárdos András és Jakupcsek Gabriella elevenítették fel az egyetemi élményeiket. A karon belül is vannak alumni rendezvények, melyek az Alumni Központ támogatásával valósulnak meg. Például Ágival voltunk nemrég egy ilyenen, ahol az Asszíriológiai és Hebrasztikai Tanszék ünnepelte fennállásának 30. évfordulóját. Szerveztek egy kis összejövetelt előadásokkal, beszélgetéssel, nosztalgiázással. Erre sokan el is jöttek a volt hallgatóik közül.

Á: A kis összetartó közösségek oda-vissza járnak, tartják a kapcsolatok, jól működnek..."

Az interjút Matyasovszki Fanni mesterszakos hallgatónk készítette. Fotók: Bajtai Dorka.  

A teljes interjú


kedvel
406 megtekintéss megtekinté
Ossza meg

Megjegyzések0

Megtekintéshez, vagy megjegyzés hozzáadásához kérjük, jelentkezzen be!

Javasolt cikkek

Interjúk

INTERVIEW WITH AN INTERNATIONAL INTERN AT ELTE INTERNATIONAL STRATEGY OFFICE

AI

Alumni International

30 március

Interjúk

Rethinking the Concept of Talent

AI

Alumni International

12 október

Interjúk

Interjú prof. Dr. Borhy Lászlóval

egy tag profilképe

Alumni Központ

30 augusztus