Gyakran ismételt kérdések

Korábban már regisztráltam. Miért van szükség a megújult Alumni rendszer használatához az átlépésre, az aktivációs folyamatra? Miért kapok /nem kapok aktivációs emailt?

 • Válasz: Mindazok, akik 2019 nyara előtt regisztráltak, megadott email címükre aktivációs linket kaptak/kapnak. Az aktivációs gomb megnyomásával lehetővé válik, hogy eleget tehessünk az adatvédelmi törvényben foglaltaknak és Ön megismerhesse azokat. Ezáltal újra láthatóvá válik a neve, szakja(i) és végzésének éve(i) - ha még 2016 előtt dolgozóként regisztrált, akkor a neve. 
  Ha nem talál aktivációs linket, nézze meg a levélszemétben is. Ha ott sem találja, jelezze a reg@alumni.elte.hu emailcímen.
   

Új regisztráló vagyok. Miért nem kapok egyből aktivációs linket, amint beregisztráltam? 

 • Válasz: Az aktivációs linket manuálisan küldjük ki, ezért előfordulhat, hogy néhány órát/napot várnia kell rá.
   

Hol található a kijelentkezés gomb? 

 • Válasz: Bal oldalt - a belépő panelen - a bal alsó sarokban.

Hol tudok újabb ELTE-s diplomákat felvinni a profilomon? 

 • Válasz: A profil szerkesztésénél.

Hol tudom más egyetemen szerzett diplomáimat felvinni?

 • Válasz: Profil szerkesztésénél, a "További képzések" alatt. 

Hol tudom megváltoztatni a regisztrációkor megadott vezetéknevemet? 

 • Válasz: A "vezetéknév" mezőbe írva felül tudja írni a regisztrációkor megadott vezetéknevét.  

Hogyan tudom módosítani a regisztrációkor megadott teljes nevemet? 

 • Válasz: Ezt a rendszer adminisztrátorai tudják csak megtenni, ez esetben kérjük lépjen velünk kapcsolatba a reg@alumni.elte.hu címen. 

Hogyan lehet hírlevélről leiratkozni, illetve feliratkozni? 

 • Válasz: Fiók szerkesztése/Hálózati beállítások/Hírlevelek kezelése

Sem itt, sem a további információk között nem találok választ a problémámra. Mit tehetek? 

 • Válasz: Mind a rendszert, mind a használati útmutatót folyamatosan javítjuk, bővítjük és frissítjük. Kérjük, fogalmazza meg kérését, érszrevételét és írja meg a reg@alumni.elte.hu címre, hogy megválaszolhassuk és tovább is fejleszthessük.


TOVÁBBI INFORMÁCIÓK

Személyes információk


A profil menüpont alatt felviheti, kezelheti, frissítheti adatait az ELTE Alumni Rendszerében. Választható részleteket is megoszthat magáról, mint például bemutatkozás, nyelvek, érdeklődési kör, honlap, portfólió. 

A profil beállításainál eldöntheti, hogy adatai az egész hálózat, csak a barátai, évfolyamtársai vagy minden ELTE Diplomás részére legyenek elérhetőek. Ezt a beállítást a Fiók szerkesztése->Adatvédelem alatt találja. 

Üzenetküldés


A felhasználók üzenetet küldhetnek Önnek, de eldöntheti, hogy szeretnél-e ezekről értesítést kapni. A honlap nem ellenőrzi a felhasználók közötti üzenetváltást. 

Adattár


Az Adattár>Alumnusok felületen kereshet a felhasználók között. Azon adatokra tud keresni, melyeket a felhasználók láthatóvá tettek a többi felhasználó számára. 

Alumni Tagozati csoportok

 
A Tagozati csoportok felületen kiválaszthatja, hogy mely Alumni Tagozatok* munkássága iránt érdeklődik. A Tagozatok elsődleges feladata az egyes kari/szakági ELTE Diplomások közötti kommunikáció megnyitása, illetve a kommunikációs csatorna létrehozása. Csatlakozva a csoporthoz értesülni fog annak eseményeiről, híreiről, felhívásairól. A csoportokon belül hírlevelek küldhetőek, így semmiképp sem fog lemaradni a szervezett Kari/szakági programokról. Lehetőség van fórumbeszélgetés megnyitására, esemény, hír létrehozására.

További csoportok


A honlapon az Alumni Tagozati csoportok mellett létre lehet hozni egyéb csoportokat. Bárki létrehozhat érdeklődési körének, kutatási témájának, évfolyamának, hobbijának megfelelő csoportokat. Itt is lehetőség van fórumbeszélgetés megnyitására, esemény, hír létrehozására. 

Események


Az események szekciónál jelentkezhet eseményekre, illetve létre is hozhatja azokat. Elképzelhető, hogy egyes regisztrációk az ELTE Alumni rendszerén kívül helyezkednek el. Így azokat nem ismerjük és nincs hozzáférésünk.

Hírek


Honlapunkon nyomon követheti az ELTE Alumni munkásságát, híradásait, felhívásait. A hírek alatt megjegyzéseket hagyhat, és követheti is a bejegyzéseket. 

Lehetőségek


Amennyiben nem szeretne hírlevelet kapni, könnyedén beállíthatja ezt a profiljánál. Amennyiben szeretné törölni regisztrációját, az Adattár>Regisztráció törlése menüpont alatt tud e-mailes kérelmet benyújtani a fiók törlésére. Ezt követően rövidesen eltávolítjuk fiókját. 


Egyéb információk


A fentieken túl sok információ található a rendszerben, pl. Alumni Lexikon, Kedvezmények, Lehetőségek, Programok, stb. 


Jó böngészést kívánunk! 


*Az Alumni Szabályzat szerint 17 Alumni Tagozat van, melyek: Állam- és Jogtudományi Kar, Bárczi Gusztáv Gyógypedagógiai Kar, Bölcsészettudományi Kar, Informatikai Kar, Pedagógiai és Pszichológiai Kar, Tanító- és Óvóképző Kar, Társadalomtudományi Kar, Természettudományi Kar,Egyetemi Kollégiumok, Bibó István Szakkollégium, Bolyai Kollégium, Eötvös Collegium, Illyés Sándor Szakkollégium, Angelusz Róbert Társadalomtudományi Szakkollégium, ELTE Nyugdíjas Klub, International chapter, Savaria Egyetemi Központ – Szombathely. További önkéntes Alumni Tagozatok is alapíthatók.