/medias/image/9843165435b476316e6244.png
Az ELTE Diplomások számára szervezett programokat, továbbá a nekik leginkább szóló híreket, esti és hétvégi eseményeket – meghívók, ajánlók formájában – első kézből az ELTE Alumni Hírek közvetíti a regisztrált alumni tagok felé, de ezen túlmenően a jelen holnapon is fellelhetők, továbbá négy 4 közösségi oldalon - fb, instagram, twitter, linkedin.


ELTE SIKEREK


Multidiszciplináris tudásmegosztási előadássorozattal, az ELTE Sikerekkel – az Aula Magnában, szerda esti időpontokban – célunk az egyetemen végzettek közösségének erősítése olyan programokkal, melyek értéket képviselnek, és illeszkednek az ELTE szellemiségéhez, kari hovatartozástól függetlenül. Olyan jeles, elismert, az ELTE falai közül kikerült egykori diákok tartanak előadásokat, akik személye, munkássága mindenki számára inspiráló lehet.

Az eddigi előadásokról szóló recenziók és az előadások felvétele az alábbi linkeken megtekinthetők:

Következő eseményünkön, 2019. október 9-én Spiró György író, költő előadását hallgathatják meg az érdeklődők.

AZ EGYETEM MEGNYITJA KAPUIT


A 2018/2019-es tanévben folytatódik az Az Egyetem megnyitja kapuit elnevezésű eseményünk, melynek keretében az érdeklődők az Egyetem nagy múltra visszatekintő épületeinek, helyszíneinek történetét és rejtett kincseit ismerhetik meg másfél órás, tematikus séták alatt. Idén első állomásunk október 4-én az Egyetemi Könyvtár. Beszámolók és további események hamarosan!

A korábbi látogatásokról szóló beszámolókat az alábbi linkeken tekinthetik meg:

ELTE MÚLTIDÉZŐ – GENERÁCIÓK, EMLÉKEK

Az ELTE Múltidéző – Generációk, Emlékek korosztályos moderált pódiumbeszélgetésen az azonos korosztályhoz tartozó résztvevők visszaemlékeznek az egyetemi éveikre, az itt töltött időszak történéseire – mindezt az adott korszak egy-egy emlékezetes eseményének apropóján. 

A 2017/18-as tanév első felében elsőként a '70-es évek végzettjei találkoztak a Múltidéző eseményén.

A 2018/19-es tanév első félévében a '79-'85-ben végzett korosztállyal folytattuk a Múltidézést. 

A 2019/2020-as tanév első félévében a '85-'91-ben végzett korosztállyal folytatjuk eseménysorozatunkat.

NEMZETEK ESTJEI

A Nemzetek estjei című sorozatunk, mely során minden félévben ellátogatunk az Egyetem nyelvi tanszékei közül egyhez, ahol színes programokkal, az adott országra jellemző kulturális kavalkáddal várunk minden érdeklődőt! A programsorozat félévente újabb nyelvi tanszékkel folytatódik. A friss információkért kövesse híradásunkat!

Első alkalommal Kínával indított a sorozat az ELTE Konfuciusz Intézet közreműködésével, 2018. május 4-én Franciaország következett az ELTE Egyetemközi Francia Központja közreműködésével!

A sorozat 2018. november 9-én az Amerikai Egyesült Államokkal folytatódott. 2019. május 24-én Japánba látogattunk el.

ALUMNI TAGOZATI PROGRAMOK

A fenti programok mellett a korábbi években hagyományosnak mondható rendezvények szervezésén, illetve támogatásán túl az Alumni Központ immár a kari/szakági alumni rendezvények támogatását is célul tűzte ki és ajánlotta fel.

A 2016/17-es tanévben hat Alumni Tagozat élt a támogatással. A 150-200 ezer Ft összeget a TTK Alumni Tagozat a Kémiai Intézet alumni rendezvényére, a TáTK Alumni Tagozat a kultúrantropológusok első, hagyományteremtő alumni rendezvényére, a BGGyK Alumni Tagozat a Bárczi Gyógytea sorozat megörökítésére, az IK Alumni Tagozat a programozó matematikusok 45. évfordulós alumni rendezvényére, illetve mindezek színvonalasabb megvalósítására fordította. Itt említhető a Nyugdíjas és a Kollégiumi Alumni Tagozatok rendezvényeinek támogatása is. A 2016/17-es tanév tagozati beszámolóit megtalálhatják híranyagunkban.

A 2017/18-as tanévben még több Alumni Tagozat még több rendezvénye valósulhatott meg támogatással. A Bolyai Szakkollégium a 25 éves jubileum és alumni találkozó, a Nyugdíjas Alumni Tagozat az éves találkozójának fényét emelte a segítségével. A TáTK Alumni Tagozat "20 éves a gyermekvédelmi törvény"címmel rendezett konferenciát és alumni találkozót, amelynek megvalósítására fordította a pályázott keretet, a TTK Alumni Tagozata Hatalmas siker volt a Kollégiumi Alumni Tagozat jubileumi találkozója, a B.A.M.B.I. X., melyen 632-n vettek részt. A BTK Alumni Tagozata az Egyetemi Anyanyelvi Napok programsorozat színvonalának emelésére fordította a keretét. A TTK Alumni Tagozata a rendelkezésre álló keretet intézményei között szétosztotta, így több területen is sikeres és színvonalas programok valósultak meg: például a "Meteorológus tehetségnap, TDK konferencia és alumni találkozó", a  Biológiai Intézet és Kémiai Intézet Alumni találkozói, a Fizikusként az Anktarktiszon, illetve a májusi Geográfus Alumni találkozó. A BGGyK Alumni Tagozata 2018. április 11.-én rendezett könyvbemutatóval egybekötött alumni találkozót.  2018. június 18-án a Nemzetközi Alumni Tagozat tartott színvonalas találkozót a távozó  végzett hallgatók számára. 

A támogatásból a 2018/19-es tanévben is számos rendezvény valósulhat meg, vagy válthat sikeresebbé. Az első félévben a TáTK 15. évfordulóját ünnepelte szeptember 13-án, a Bibó István szakkollégium 2018. szeptember 29-én ünnepelte 35. évfordulóját alumnusai társaságában. A TTK idén is több programra osztotta szét a támogatást - máris említhető az október 17-i geológus évfolyamtalálkozó az ELTE 60 éve végzett diákjai számára, az október 24-i Csányi Vilmos előadás, a november 15-i Regionális elemző Alumni találkozó, a december 3-i éves Meteorológus Tehetségnapot és Alumni találkozó is - de a lista még korántsem végleges. A Bárczi Gusztáv Gyógpedagógiai Kar a támogatást a Gyógytea beszélgetéssorozat fényének növelésére és a december 7-i Bárczi Alumni Advent szervezésére fordítótta. A TÓK a december 6-i ELTE TÓK Mikulás-napi Alumni találkozó megszervezésére fordította a támogatás egy részét, de ezzel a kar 150 éves jubileumi ünnepségéhez is hozzájárulnak. Ebben a tanévben folyamodott támogatásért először a SEK, akik a támogatást a Szombathelyről indultak...történész konferenciára és alumni találkozóra fordították. A második félév a már említetteken túl is tartogat meglepetéseket. 2019. február 3-án tartotta éves alumni találkozóját a Kémiai Intézet. 2019. február 14-én pedig útjára indult a Bárczi Gyógytea beszélgetések következő évada. 2019. március 6-8 között ismét megrendezésre került az Egyetemi Anyanyelvi Napok a BTK hagyományos programsorozata. 2019. május 7-én ismét Geográfus alumni találkozót tartottak a TTK-n. 

Az ELTE Alumni Tagozatok számára kiírt aktuális pályázat.

ZENEI PROGRAMOK ÉS ELTE ALUMNI JÓTÉKONYSÁGI EST

A hagyományokat folytatva minden tanévben sor kerül a klasszikus zenei rendezvények szervezése (többek között a „Fénnyel Telt Zene” és az „Operaest”), továbbá számtalan zenei rendezvény híréről értesülhettek a regisztrált alumnusok, olyan csemegékről is, mint az ELTE Művészegyüttes fellépései  (mint például 2018 februárjában a jubileumi koncertjük), vagy például a Matematikus hangverseny, és folytatódott a Bölcsészettudományi Kar Zenei Tanszék és a Musica Nostra Alapítvány koncertsorozata a Trefort-kertben. 2018 májusában megrendezésre került, immár 10. alkalommal az Operaest, ahol Szilfai Mártát köszöntötték. 2019-ben immár 37. alkalommal rendezik meg a Matematikus hangversenyt. 2019 május 18-án Pánczél Éva tiszteletére rendezik meg a hagyományos Operaestet. 

Az ünnepélyes ELTE Alumni Jótékonysági Est X eseményét az Alumni Szervezet fennállásának 10. évfordulója alkalmából 2018 december 7-re rendezte meg az Alumni Központ, hagyományteremtő céllal, ünnepi Alumni Tanács üléssel egybekötve, sok ajándékkal, tombolával a támogatók számára. Az eseményen klasszikus zenei és néptánc műsor is várta a vendégeket az ELTE Művészeti együttes és az ELTE Néptánccsoport közreműködésével. 

SPORT PROGRAMOK

Valamennyi programra igaz, hogy az egyetem falai közül kikerült alumnusok számára tágra nyitottuk a kaput, ez különösen igaz az Alumni Kupára, melyet immáron 9. alkalommal szervezett meg az Alumni Központ, az Alumni Alapítvány és a BEAC közös szervezésben. 

2019-ben második alkalommal lehet csatlakozni alumni kategóriában az 5vös5km futóversenyhez. 

A legfrissebb hírekhez és programjainkhoz figyelje híradásunkat! Regisztráljon alumni oldalunkra, hogy az Alumni Hírekből elsők között értesülhessen programjainkról.