Eötvös-napi konferencia: Zboray emlékezete és öröksége

A regisztráció határideje lejárt.

Tavaly elhunyt legendás volt hallgatója és oktatója előtt konferenciával tiszteleg a TTK, melynek címe: Zboray Géza emlékezete és öröksége - Pályatársak és tanítványok tisztelgése az ELTE tavaly elhunyt diplomása és oktatója előtt. A tartalmas előadásokra és az azzal párhuzamosan nyitott ásványtári, biológiai és paleontológiai kiállításokra azokat az ELTE Diplomásokat is várják, akik személyesen nem ismerték.

Zboray Géza anatómus, az ELTE diplomása, az ELTE Biológiai Intézet docense, az ELTE Biológus Diákkör egykori elnöke, az egyetem természetrajzi múzeumának egyik megújítója volt. A tanár archetípusaként tartották számon, mert tényleg erre tette fel az életét: számára az oktatás prioritása megkérdőjelezhetetlen volt,  emellett a kutatás mindig tartaléklángra került. Paradox módon azonban ezzel tette a legtöbbet a hazai kutatásért, hiszen nemzetközi szinten is elismert magyar kutatók (többnyire neurobiológusok) több generációját indította el pályáján lelkesedése és az általa átadott tudás. 

A megemlékezést az ELTE TTK Biológiai Intézet és az ELTE Természetrajzi Múzeum munkatársai szervezik, az ELTE Alumni támogatásával. 

Ezen a napon 14:00 és 20:00 óra között a Természetrajzi Múzeum mindkét kiállítótere, a Biológiai és Paleontológiai Kiállítás, illetve az Ásvány- és Kőzettár is ingyenesen látogatható lesz. A gyűjteménylátogatás a családdal érkező gyerekeknek alternatív elfoglaltságot nyújt, akár az előadásokkal párhuzamosan is.

Az előadásokat követően a Biológiai és Paleontológiai Kiállítás (Piramis) előterében vendégséggel kísért kötetlen beszélgetésre hívják a résztvevőket, ahol újraélhetik és megoszthatják mindazt, amit Zboray Gézától kaptak, ezáltal Ő maga is tovább élhet majd mindennapjainkban.

Regisztráció (kötelező, május 6-án éjfélig!)
További információ


kedvel
198 megtekintés Látogatók
Ossza meg
Emlék

ELTE Lágymányosi Campus - Kitaibel Pál terem (0-823)

Pázmány Péter sétány 1/c. 1117 BUDAPEST

Megtekintéshez, vagy megjegyzés hozzáadásához kérjük, jelentkezzen be!