Vissza a hírekhez
Korábbi cikk

Párok az ELTE-n - interjú Szauer-Szelestei Hanna

Párok az ELTE-n interjú

-

2023.12.05

A „Párok az ELTE-n" interjúkban olyan ELTE-s diplomások válaszolnak az ELTE Alumni Központ kérdéseire, akik az Alma Materünkben találták meg párjukat. Az interjúra ezen a kérdőíven keresztül lehet jelentkezni. Az írásbeli interjú kérdéseire ez alkalommal Szauer-Szelestei Hanna (TTK '22) válaszolt. Ő és párja TTK-s éveik alatt ismerkedtek meg egymással. 

"Egyetemi tanulmányaimat 2016-ban kezdtem az ELTE-n matematika-fizika tanár szakon. A matfizesek között hamar jó kapcsolat alakult ki a gólyatábornak és a tanév kezdete után is folytatódó gólya-programoknak köszönhetően. Férjem szintén a szaktársaim közé tartozott, de az egyetem elején még nem volt közös baráti társaságunk.

Ahogy teltek a félévek, egyre jobban megismertük csoporttársainkat, és a kezdeti kapcsolatok mellett újak alakultak. Nagyjából a negyedik félév végére alakult ki egy kb. 10 fős igazán összetartó fizikás közösségünk, amelynek már mindketten tagja voltunk. Ezekkel a barátainkkal a mai napig tartjuk a kapcsolatot, jelen vagyunk egymás életében, és minden évben van egy néhány napos közös nyaralásunk is. Ennek az egyetemi közösségnek köszönhetően találtunk egymásra férjemmel, akivel a kezdeti barátságunkat és későbbi párkapcsolatunkat is megedzették az egyetemi kihívások, közös éjjel-nappali tanulások. Jelenleg tanárként dolgozunk mindketten, így jól megértjük egymást a hivatásunkban is. A mai napig szoktuk az egyetemi tanárainkat emlegetni, vagy felidézünk egy-egy vicces órai élményt, például amikor elment az áram előadás közben, és aztán sötétben folytatódott.

Egyetemi éveink jellegzetessége volt, hogy tanárszakosként a TTK és a PPK épületei között ingáztunk. Ha Budapesten járunk, felidézzük az órák közti rohanás hangulatát, és csodálkozunk, milyen gyorsan elteltek ezek az évek. Leginkább a Lágymányosi Campus Északi és Déli épületéhez kötődünk, hiszen itt volt a legtöbb óránk. Érdekesség, hogy a lagzinkat is a Magyar Tudósok körútján tartottuk, így az a kapcsolatunk és a házasságunk kezdetének helyszíne is."


Kérdőíveink, melyeket Ön is kitölthet: Párok az ELTE-n, Első generációsok az ELTE-n, Generációk az ELTE-n, Hallassa hangját, Alumni kérdőív, ELTE Alumni kisdedek

kedvel
140 megtekintéss megtekinté
Ossza meg

Megjegyzések0

Nincs jogosultsága a megtekintéshez, illetve megjegyzés írásához.Kérjük, jelentkezzen be.

Javasolt cikkek

Beszámolók

Geográfusok a munkaerőpiacon

egy tag profilképe

ELTE Természettudományi Kar

01 december

Hírek

Emléktábla avatás Loksa Imre tiszteletére

egy tag profilképe

ELTE Természettudományi Kar

28 szeptember

Alumni Ösztöndíjas

Mezei Máté Márk beszámolója Erasmus félévéről - ELTE Alumni Alapítvány támogatással!

egy tag profilképe

Alumni Központ

02 augusztus