Vissza a hírekhez
Következő cikk
Korábbi cikk

Kutatás, eredményesség, megosztás - Sikeres ELTE-s kutatók újabb beszélgetése a Kutatói Alumni Tagozat társszervezésében

-

Kutatói Alumni Tagozat

2023.02.24

Kutatás, eredményesség, megosztás & Networking!


Szeretettel várjuk a Kutatói Alumni Tagozat minden tagját az ELTE Sikerek Veled beszélgetéssorozat újabb alkalmára, melyen ELTE-s alumnusok beszélgetnek friss sikereikről, a hozzá vezető útról, tapasztalataikról és egyetemi tanulmányaik, oktatóik szerepéről. A helyszínen a résztvevők a beszélgetést követően a Kutatói Alumni Tagozat és az ELTE Alumni szervezésében pogácsák mellett folytathatnak kötetlen beszélgetést, hálózatépítést.

A 2023. március 21. kedd, 17:30-19:30 közötti esti esemény címe: Kutatás, eredményesség, megosztás. Milyen a kutatói pálya? Hogyan lesz valakiből díjnyertes kutató? Milyen út vezet sikerhez? Gyere el, és hallgasd meg az ELTE Diplomás kutatókat! 

Vendégeink:

Dr. Bárth Dániel (BTK '00, '04) 1995-ben került be az ELTE-re és azóta ki sem tette onnan a lábát: csaknem három évtizede itt tanul, tanít és kutat. Szakmai érdeklődésének középpontjában a történelem és a néprajz metszéspontja áll, a 18—19. századi mindennapi élet levéltári forrásokon keresztül történő megközelítésére tesz kísérleteket – különösen a vallás, szokás és hiedelem összefüggésrendszerében. Egyetemi feladatai - tanszék- és intézetigazgatás, doktori programvezetés - mellett 2018-tól az MTA-ELTE Lendület Történeti Folklorisztikai Kutatócsoport vezetője.

Kis-Tóth Ágnes (TTK '07, '13, '16) jelenleg mestertanári pozícióban dolgozik az ELTE TTK Fizikai Intézet munkatársaként. Először a matematika varázsolta el, a fizika irányába csak 2010-ben fordult. Tanulmányait az ELTE-n végezte, ahol az asztrofizika, valamint a részecskefizika szakirányok felé vette az irányt. Végül az Atomfizikai Tanszék Asztrofizikai Kutatócsoportjának munkájába kapcsolódott be, kutatási területe a távoli galaxisok és kvazárok körüli ionizált régiók elméleti modellezése. A kutatás mellett célja a fizika oktatás módszertanának fejlesztése, valamint a tudományok és a fizika népszerűsítése.

Dr. Ősi Attila (TTK '03, '07) gerinces paleontológus, az első magyarországi dinoszaurusz lelőhely felfedezője, az ELTE TTK Őslénytani Tanszékének vezetője. Kutatócsoportjával 22 éve kutatja az egykori gerinces élővilág nyomait. Felfedezéseik révén a hazai mezozoikumi gerinces őslénytani lelőhelyek mára bekerültek a nemzetközi vérkeringésbe.

Dr. Tóth Melinda (IK '19) az ELTE-IK egyetemi docense, az ELTE-Soft kutató-fejlesztő munkatársa, az IKKK (Informatikai Kooperációs Kutatási és Oktatási Központ) igazgatója, az Ericsson-ELTE Szoftvertechnológiai Laborának vezetője. Kutatása fókuszában az elosztott rendszerek és a statikus elemzés áll. A RefactorErl K+F projekt vezetőjeként jelenleg a szoftverek biztonsági sérülékenységeinek a felderítésével foglalkozik.


További információ a programról:


https://www.alumni.elte.hu/event/elte-sikerek-veled-kutatas-eredmenyesseg-megosztas/2023/02/23/1038

kedvel
46 megtekintéss megtekinté
Ossza meg

Megjegyzések0

Megtekintéshez, vagy megjegyzés hozzáadásához kérjük, jelentkezzen be!

Javasolt cikkek

Év végi virtuális Liftbeszéd Fesztivált rendez a Kutatói Alumni Tagozat

EK

ELTE Kutatók Közössége

10 december

Hírek

ELTE-s kutatások hasznosításáról szóló ELTE Sikerek Veled alkalom

EK

ELTE Kutatók Közössége

14 november

Hírek

Webinárium a művészet és tudomány kapcsolatáról, Barabási Albert-László és Felice Frankel részvételével

EK

ELTE Kutatók Közössége

22 augusztus