Úton a 6G felé: elosztott intelligens vezérlés, mély programozhatóság és hardveres gyorsítás

La date limite de clôture des inscriptions est passée.
Tisztelettel meghívunk minden szakembert és érdeklődőt a HTE Rádiótávközlési Szakosztálya alábbi szakmai rendezvényére: Úton a 6G felé: elosztott intelligens vezérlés, mély programozhatóság és hardveres gyorsítás. 

ELŐADÓ: DR. LAKI SÁNDOR ADJUNKTUS (ELTE IK INFORMÁCIÓS RENDSZEREK TANSZÉK) 

Az 5G megvalósítási fázisba lépésével a kutatók már az 5G utáni technológiára fókuszálnak. Az Európai Unió a Horizon Europe kutatási programján belül a nagy ipari szereplők részvételével életre hívta a 6G Smart Networks and Services (6G-SNS) alprogramot, mely kutatási forrásokat biztosít a 6G technológiák fejlesztésére, az ipari és akadémiai szereplők együttműködésére. Az ELTE kutatócsoportja jelenleg két nyertes 6G-SNS konzorciumban vesz részt, melyek közül a DESIRE6G projekt idén januárban már el is indult. A DESIRE6G célja egy új architektúra megtervezése 6G mobil hálózatokhoz, mely extrém követelményekkel rendelkező alkalmazások igényeit is képes lesz kiszolgálni. A javasolt 6G mobil rendszer várhatóan intelligens összeköttetést biztosít majd a rendkívül heterogén eszközök sokasága számára. A valós idejű, kritikus fontosságú alkalmazások következő generációja nagy rugalmasságot és alacsony késleltetésű (milliszekundum alatti) összehangolt műveleteket igényel majd. Az előadó bemutatja a DESIRE6G 6G architektúra vízióját és kitér a kutatócsoport feladataira a projektben. 

  • Az előadás időpontja: 2023. október 9. 15:30 
  • Az előadás helyszíne: ELTE IK CLC Akadémiai-ipari Együttműködési Központ, Budapest XI. Bogdánfy Ödön u. 10. 

A részvételhez előzetes regisztráció szükséges! 

A jelentkezéseket a radiotavkozles.szo@hte.hu címre „DESIRE6G” tárgy megjelölésével név, munkahely, valamint mobil elérhetőség megadásával 2023. október 5-ig várják. Az elfogadott jelentkezésről visszaigazolást küldenek. A rendezvényre történő jelentkezéssel a jelentkező személy egyben elfogadja a mellékelt adatkezelési tájékoztatóban foglaltakat. 


kedvel
174 megtekintéss Visites
Ossza meg
Előadások

ELTE IK CLC Akadémiai-ipari Együttműködési Központ

10, Bogdánfy Ödön utca 1117 BUDAPEST

Vous n'avez pas les droits pour lire ou ajouter un commentaire.