StúdióKerekasztal a klímaválságról

A regisztráció határideje lejárt.

Hogyan jutottunk el a klímaválságig? Hol tartunk most? Merre nyithatunk kivezető utakat? Kikből állhat ez a cselekvő „mi”? Mit tehetek? Mit kell tennem? Kell-e tennem bármit? Van értelme kisebb-nagyobb "áldozatokat" hoznom? Kialakítható teljességgel klímatudatos élet? Miért fontosak a kisközösségek? Miben áll a politikai és gazdasági szereplők felelőssége? Ki számoltathatja el őket? Ezekre a kérdésekre adják meg a válaszokat többek között az Egyetem diplomásai, oktatói 2022.02.16-án.

A Stúdió K Színház most induló programsorozatában kortárs irodalmi alkotásokon keresztül, vezető klímaszakértők segítségével közelítünk a klímaválsághoz. A kerekasztal-beszélgetéseken a Stúdió K művészei olvassák fel a problémára reflektáló kortárs műveket, majd az általuk felvetett kérdések megválaszolásában természettudósok, szociológusok, ökológusok, jogászok és aktivisták lesznek a segítségünkre.

Az első alkalom témája az antropocén, az a földtörténeti kor, amelyben a Föld ökoszisztémáját az emberi tevékenység határozza meg.

Meghívott vendégeink:
Ürge-Vorsatz Diána (TTK '92) fizikus, az ENSZ Klímatestületének egyik alelnöke, a CEU professzorra
Takács-Sánta András (TTK '98), humánökológus, egyetemi docens, az ELTE
Humánökológia mesterszakának igazgatója
Antal Miklós, mérnök-fizikus, ökológiai közgazdász, az ELTE Humánökológia mesterszakának tanára

A beszélgetést vezeti: Sipos Balázs, irodalmár

Részletek

kedvel
95 megtekintés Látogatók
Ossza meg
Beszélgetés

Studió K Színház

Ráday u. 32. 1092 BUDAPEST

Megtekintéshez, vagy megjegyzés hozzáadásához kérjük, jelentkezzen be!