Séta Nagykovácsiban

La date limite de clôture des inscriptions est passée.

                                 Meghívó                                                                                                                              

 2024. május 16-án Nagykovácsiban teszünk vezetett sétát      

Nagykovácsival ismerkedünk (vagy találkozunk újra vele) május 16-án délelőtt. Ott ½ 11-től kezdően településtörténeti és kultúrtörténeti vonatkozásokat ismerünk meg az Öregiskola Közösségi Ház és Könyvtár intézményvezetőjének, G. Furulyás Katalin művelődéskutatónak jóvoltából, egy vezetett -- egy órás -- sétával. Felkeressük azután az Ófalu házai, út menti házsora mentén a felújított Teleki—Tisza-kastélyt is, az ősfás kastélykert fáit és ösvényeit (Görgey főhadiszállása is volt itt 1849-ben), és az érdekes régi kőtornyot a kerítés falánál, a közelben eredő Ördögárok-patak kishídja felé vivő útnál. Aki akar, utána megismerkedhet a helyi kisvendéglők (és borospincék…) vagy a cukrászda kínálatával. 

Kedves kollégáinkat, klubtagjainkat és érdeklődő társaikat szeretettel várja az ELTE Nyugdíjasklub erre a nagykovácsi  programra. 

A látnivalókhoz előzetes: http://www.hellonagykovacsi.hu/;  https://www.nagykovacsikronika.hu

Létszámkorlát 35 fő, a vezetésért nem kell fizetnünk. A jelentkezéseket azonban mindenképp várjuk, a mgallasy@gmail.com  ímélcímen.

 

Ajánlott útvonal: a Bp. Széll Kálmán tértől az 56 vagy 56A villamossal a Hűvösvölgy végállomásig (és ott már kereshetjük is egymást), onnan a 63-as busszal indulunk Nagykovácsiba, s a végállomásáig megyünk. A 9.36-kor induló 56A villamos 10.18-ra beér oda, a 9.04-kor induló 56-os pedig már 9.48-ra. Ott közel az Öregiskola is, de utunk a templom és a nagy tér emlékműveinél indul.       A vezetés a 63-as busz nagykovácsi végállomásánál, ½ 11-kor kezdődik.    

 

Nagy Béláné                                                 Dr. Gallasy Magdolna

klubvezető                                                    szervező


kedvel
11 megtekintéss Visites
Ossza meg
Kirándulás

Öregiskola Közösségi Ház és Könyvtár

Kossuth Lajos u. 78, 2094 NAGYKOVÁCSI

Vous n'avez pas les droits pour lire ou ajouter un commentaire.