Látogatás a Néprajzi Múzeumban

A regisztráció határideje lejárt.

Meghívó 

   A Néprajzi   Múzeum új városligeti épületébe és kiállításaira hívjuk a kedves Kollégákat                     és   hozzátartozóikat   -- a 2024. január  18-án 10.30-kor kezdődő  vezetéses   látogatásra.

A vezetés elsősorban ennek az új épületnek a bejárására vonatkozik, és emellett bemutatják közben a jelenlegi állandó és időszakos kiállítások helyét és témáit, jellegét is. Ez a kb. 60 perces bejárás azonban nem jelenti a kiállítások megnézhetőségét is, ezt utána lehet megtenni, és külön belépőjegyekkel. Lehetséges azonban az is, hogy valaki a bejárás helyett csak a kiállításokat (vagy azok valamelyikét) nézi meg.  Ezért kérjük, hogy a programra jelentkezéskor mindenki írja hozzá azt is, ha a vezetéses bejárást nem választja, csak a kiállításokat.

A csoportos vezetés díja 1500 Ft (7o éven felülieknek is).   Az épület egyes térrészeinek van ingyenes megtekinthetősége is, többségében azonban olyan kiállítások vannak, melyekre külön-külön kell jegyet venni.  A 70 éven felülieknek is kell jegy, ez itt is ingyenes.   A nyugdíjasoknak fél áron vannak a belépők, így 750 Ft és 1500 Ft között többféle kapható, attól függően, hogy ki melyik kiállításra szólót vagy szólókat választ. Létezik mindegyikre érvényes jegy is, ez (fél áron) 2250 Ft. Javaslatunk: vegyünk részt a csoportosan a vezetéses épületsétán, és utána ki-ki válogat majd a további látnivalók közt. -- Nagy és a Liget fáira néző étterem + bisztró + kávézó is várja a látogatókat.

A jelentkezéseket január 16-ig várjuk (mgallasy@gmail.com ímélcímre), és feltétlenül kérjük benne a vezetéses épületséta igénylésének vagy nem igénylésének jelzését is.

Találkozásunk helye: a Néprajzi Múzeum (Bp. 1146 Dózsa György út 35.) főbejáratánál, a belső térben, a pénztárak előtt.  Az épületnek ez a bejárata a Hősök tere felé eső részén van, a Benczúr utcai megállóktól (pl. 75-ös, 79-es troli, 30-as busz) csak pár lépésre. A Hősök terétől, ottani bármelyik megállótól meg 5--10 perc séta (a Műcsarnok mellett elhaladva, a Keleti felé tartva).

Találkozásunk ideje: jan. 18-án 10 órától kezdődően, a különféle jegyek megvétele időigényes, a vezetés pontosan 10.30-kor megkezdődik.

Néhány ajánlat: 

 „A koreai stilus” c. kiállítás Szöul hagyományos és kortárs öltözékeit, lakásait, tárgyait, viseleteit, ezek változásait mutatja be.  (Egy hónap múlva bezár ez a kiállítás…)

A Kerámiatér: közel 4000 égetett agyag műtárgyat bemutató látványtár.

 A Zárvatermő: az utóbbi öt év új szerzeményeiből, tárgyaiból mutat be tematikus válogatást (ez a kiállítás is hamarosan bezár).

 „A kétely felfüggesztése” c. képzőművészeti kiállítás témája: a táj, az állatok és az emberek.

Az „Indiánok. Lelkek. Túlélők.” A magyar származású neves  brazíliai fotóművész etnográfiai tárlata.

 A jelenlegi Néprajzi Múzeumról és történetéről egy link:  https://www.neprajz.hu/muzeumrol/foepulet.html;   l. még:  https://www.neprajz.hu/programok

            Nagyné B. Judit                                                                                 Dr. Gallasy Magdolna

                klubvezető                                                                                             szervező


kedvel
19 megtekintés Látogatók
Ossza meg
Múzeumlátogatás

Néprajzi Múzeum

Dózsa György út 35, 1146 BUDAPEST,

Nincs jogosultsága a megtekintéshez, illetve megjegyzés írásához.Kérjük, jelentkezzen be.