Vissza a hírekhez
Korábbi cikk

B.A.M.B.I. - 2024.

-

Egyetemi Kollégiumi Alumni Tagozat

Beszámolók

-

2024.02.26

Immár 14. alkalommal került megrendezésre a „Bezzeg a Mi Békebeli Időnkben”, a Budaörsi Úti Kollégium, a mai Kőrösi Csoma Sándor Kollégium (KCSSK) méltán híres nosztalgianapja 2024. február 17-én. 

 

A kollégium a hatvanas években épült, és 1984-ben kapta új nevét. Több tízezer vidéki diáknak adott már otthont, akik tanulmányaikat főként az ÁJK-n, BTK-n, TTK-n végezték.

 

Meglepetésünkre 14 óra előtt már javában érkeztek az eseményre látogatók, akik a hivatalos megnyitó előtt a büfében kihelyezett fotófalat csodálhatták meg illetve az elmúlt évek felvételeiből szemezhettek.

Az esemény megnyitóján beszédet mondott Pataky Csilla, az ELTE Alumni Központ vezetője, Seifert Tibor, az Egyetemi Kollégium korábbi főigazgatója, Ribling Tamás, a Körösi Csoma Sándor Kollégium vezetője majd Ruff Péter, a B.A.M.B.I. rendezvény kitalálója és egykori megvalósítója.

Az udvaron mécsesgyújtással és rövid beszédekkel emlékeztek meg Dr. Jenei Sándor emléktáblájánál és az ARC szobornál az elhunyt kollégista társakra és kollégiumi vezetőkre.

A program következő pontjaként a nem pont kerek asztal körül történt beszélgetés, melynek témája a híres-neves Budaörsi Napok volt. Résztvevők között több korosztály is megszólalt: volt, aki még bentlakó kollégista és olyan is, aki 2005-ben vett részt a nagy kollégiumi „fesztiválon”. Érdekes volt végig hallgatni és felismerni egy-egy sztorin keresztül, mennyi minden maradt változatlan, és az évek során hogyan vált hagyománnyá.

Az esemény során megtekinthettük a jelenleg aktív klubok helyiségeit, illetve az elmúlt évek relikviát akár a Gólyatáborokról, a ShowHajtásról vagy a Budaörsi Napokról, hiszen ezek azok a nagy kollégiumi hetek, ahol jócskán termelődnek emlékek, tárgyi formában. De láthattuk azt is, hogy az egyes klubok akár egy év alatt mennyit fejlődtek.

Az este során B.A.M.B.I játékokkal vártuk a résztvevőket, majd a már mindenki által nagyon várt tombola is nagy sikert aratott. Ezután a The Mighty HLB & Tenacious Zi feat. Pami névre hallgató volt kollégistáinkból (név szerint: Kántor-Palkovics Pamela, Haász Tamás és Horváth L. Bence) álló banda lépett fel, majd Dj Cumba zárta a napot.

 

Hálásan köszönjünk a támogatást és mindennemű közreműködést az ELTE Alumni Központnak, a Tigra Kft-nek illetve a Dokk Team Egyesültnek is, hiszen nélkülük sokkal nehezebb lett volna megvalósítani a kollégium hagyományos eseményét!




 Az eseményre készült B.A.M.B.I. újság online formában elérhető, amelyet az alábbi linken érhetnek el:
https://drive.google.com/file/d/1wQtK8347vrbl6NU5-4Vptv5aMlNOUdCC/view?usp=sharing 

 

kedvel
110 megtekintéss megtekinté
Ossza meg

Megjegyzések0

Nincs jogosultsága a megtekintéshez, illetve megjegyzés írásához.Kérjük, jelentkezzen be.

Javasolt cikkek

Beszámolók

BOKOT III: Bolyai Kollégisták III. Országos Találkozója

egy tag profilképe

Alumni Központ

28 október

B.A.M.B.I 2023

ZH

Zsolt Horváth

12 január

Hírek

Alumnusaink a 27. Budapesti Nemzetközi Könyvfesztiválon

egy tag profilképe

Alumni Központ

29 szeptember