Anyanyelvünk évszázadai

10. alkalommal rendezi meg hallgatói konferenciáját az ELTE Magyar Nyelvtörténeti, Szociolingvisztikai, Dialektológiai Tanszéke, valamint a tanszék Benkő Loránd Nyelvtörténeti Hallgatói Műhelye. Az eseményre szeretettel várják korábbi hallgatóikat is.

Az Anyanyelvünk évszázadai konferenciasorozat eredetileg azzal a céllal jött létre, hogy lehetőséget kínáljon elsősorban a hallgatóknak a tudományos pályán való elinduláshoz. 

Az idén jubiláló konferencián visszahívják immár diplomás, korábbi tagjaikat, illetve mindazon alumnusokat, akiknek köze volt a Benkő Loránd Nyelvtörténeti Hallgatói Műhelyhez, hogy a kezdő és a már tapasztalt tudósok találkozhassanak.

A tanácskozás középpontjában idén a magyar nyelv története áll. A nyelv történetiségét azonban tágabban értelmezik: a hagyományos értelemben vett nyelvtörténeti témák mellett olyan előadások is szerepelnek a programban, amelyek nyelvszemléletében az idő, a tér és a humán dimenzió közül legalább kettő megjelenik.  

A tudományos előadások mellett a résztvevők megismerhetik a Nyelvtörténeti Műhely múltját és közösen megünnepelhetik, hogy az úttörő jellegű hallgatói konferencia immár egy évtizede része az ELTE történelmének.

Teljes program hamarosan


A rendezvény az ELTE ALUMNI támogatásával valósul meg.
Örök diákjait az Alma Mater visszavárja! 


kedvel
12 megtekintés Látogatók
Ossza meg
Konferencia

ELTE BTK Kari Tanácsterem

Múzeum körút 4. 1088 BUDAPEST

Nincs jogosultsága a megtekintéshez, illetve megjegyzés írásához.Kérjük, jelentkezzen be.