Kutatások az Afázia és egyéni különbségek kutatóműhelyben: Variabilitás, nyelvi felépülés és életminőség stroke után kialakuló nyelvi zavarban

A regisztráció határideje lejárt.

A 10. Gyógytea évad következő alkalmának előadója:  dr. Zakariás Lilla, tudományos munkatárs a Gyógypedagógiai Módszertani Rehabilitációs Intézet oktatója.


A kutatóműhely az elmúlt öt év kutatásait és fejlesztéseit mutatja be, melyek az afáziás nyelvi teljesítményben és felépülésben jelentkező egyéni különbségek megértésével, és ezek vizsgálatára alkalmas eljárások kidolgozásával foglalkozik. 

Valóban fluktuáló-e az afáziában érintett személyek teljesítménye és ez a fluktuáció milyen egyéb jellemzőkkel áll összefüggésben? Mi befolyásolja – segíti vagy éppen hátráltatja – az afáziából történő felépülést? Hogyan nyerhető információ az afázia mindennapokra gyakorolt hatásairól, és milyen módszertani szempontokat kell figyelembe venni az afázia hatásait vizsgáló eszközök kidolgozása során? Használhatók-e a hagyományos afáziatesztek online? Az előadás a fenti szerteágazó kérdéseket járja körül egy-egy kapcsolódó kutatás rövid bemutatásán keresztül.

Szeretettel várunk minden kedves érdeklődőt előadásainkon, melyen automata feliratozást biztosítunk.


Köszönjük a támogatást: 

  

   

         Örök diákjait az ELTE Alma Mater visszavárja!

kedvel
36 megtekintés Látogatók
Ossza meg
Beszélgetés

ELTE BGGYK

3, Ecseri út 1097 BUDAPEST

Megtekintéshez, vagy megjegyzés hozzáadásához kérjük, jelentkezzen be!