A KÉZFUNKCIÓ VÁLTOZÁSA ÉS JELLEMZŐI STROKE UTÁN

A regisztráció határideje lejárt.
A 10. Gyógytea évad következő alkalmának előadói:  dr. Berencsi Andrea ( ELTE BGGYK)  és dr. Vámos Tibor (ELTE BGGYK) a Gyógypedagógiai Módszertani és Rehabilitációs Intézet oktatói lesznek.


A kéz megfelelő működése alapvető fontosságú az emberi tevékenységekhez a mindennapi életvitel során és ezen túlmenően számos hivatás művelésének is alapkövetelménye.
Az előadásban bemutatjuk a kéz alapvető szenzoros és motoros funkcióit, fókuszálva a kéz működésében stroke után bekövetkező változásokra.
Kitérünk a kézfunkció egyes aspektusainak feltérképezési lehetőségeire stroke-ot követően, és ismertetjük a jelenleg kipróbálás alatt álló Nottingham Sensory Assessment alkalmazási lehetőségeit.
Körbejárjuk, hogy milyen összefüggés van a kéz szenzoros és motoros funkciói között? Hogyan, milyen súllyal határozzák meg a mindennapos tevékenységeket stroke után?

Az előadás az ELTE BGGYK-Semmelweis Egyetem Rehabilitációs Klinika (korábban OORI)  közös projektjéhez kapcsolódik a Mozgástanulás és mozgásszabályozás kutatócsoport munkájának keretében. 


Szeretettel várunk minden kedves érdeklődőt előadásainkon, melyeken automata feliratozást biztosítunk.


Köszönjük a támogatást: 

          Örök diákjait az ELTE Alma Mater visszavárja!


kedvel
33 megtekintés Látogatók
Ossza meg
Beszélgetés

ELTE BGGYK

Ecseri út 3. 1097 BUDAPEST

Nincs jogosultsága a megtekintéshez, illetve megjegyzés írásához.Kérjük, jelentkezzen be.