ELTE Sikerek Veled: Társadalmi felelősségvállalás

KF
GE
KB
KS
BL
39 résztvevős
ELTE BTK Kodály Zoltán Kamaraterem
Múzeum körút 4/F
1088 BUDAPEST
Múzeum körút 4/F 1088 BUDAPEST

Térkép megtekintése

Online
A regisztráció határideje lejárt.

A társadalmi felelősségvállalás a témája beszélgetéssorozatunk következő alkalmának. Vendégeink az Access4you, Bátor Tábor, Igazgyöngy Alapítvány, KórházSuli, TINLAB DAT, azaz fogyatékossággal élő, hátrányos helyzetű, vagy súlyos, illetve krónikus betegségben szenvedő gyermekeket, felnőtteket segítő vállalkozások, kezdeményezések jeles képviselői. Sorozatunk ezen alkalmán is ELTE Diplomások beszélgetnek az adott téma mentén friss sikereikről, a hozzá vezető útról, tapasztalataikról és egyetemi tanulmányaik, oktatóik szerepéről. A helyszínen a programot követően a résztvevőknek lehetősége nyílik a kötetlen beszélgetésre, hálózatépítésre. 

A 2023. október 10. kedd esti esemény témája a Társadalmi felelősségvállalás. Milyen vállalkozások segítik a speciális szükségletű, hátrányos helyzetű, ill. súlyos betegségben szenvedő személyek integrálását, befogadását? Hogyan segíthetjük mi, vagy segítheti cégünk/vállalatunk az arra rászorulókat? Milyen örömökkel, nehézségekkel találkozik az, aki ezen a területen tevékenykedik? Ilyen, és ehhez hasonló kérdésekről is szó esik az ELTE Sikerek Veled következő alkalmán. Gyere el, és hallgasd meg!

Vendégeink:

Marosváry Dorottya (PPK '18) 6 évvel ezelőtt kezdett el önkénteskedni az Igazgyöngy Alapítvány tanodájában, ami Toldon, egy Budapesttől 250 km-re fekvő zsákfaluban működik. 3 éve a tanoda mellett más területek munkájába is bekapcsolódott, jelenleg kommunikációs vezetőként dolgozik az alapítványnál és a SZUNO társadalmi vállalkozás üzleti működéséért felel. Az Igazgyöngy Alapítvány 1999 óta küzd a gyermekszegénység felszámolásáért Kelet-Magyarországon, Európa egyik legszegényebb régiójában.

Méri Tamás (ÁJK '94) az Access4you társalapítója és üzletfejlesztési igazgatója. Több, mint 20 éve az ingatlanszektor szakértője, számos hazai cégnél szerzett vezetői tapasztalatot. A 2019-ban alapított Access4you International egy társadalmi hatású vállalkozás, amely az épített környezet akadálymentességét méri fel, tanúsítja és minősíti 9 érintetti csoport használhatósági szempontjai szerint és erről részletes és megbízható információt biztosít a mozgás, látás, hallás és kognitív speciális igénnyel élő embereknek és az ingatlan tulajdonosoknak / üzemeltetőknek / bérlőknek. 

Perlusz Andrea (BTK '95) érdeklődésének középpontjában gyógypedagógusként és kutatóként is a sajátos nevelési igényű gyermekek és a fogyatékossággal élő személyek integrációja és társadalmi inklúziója áll. Ebben nagyon fontos szerepet játszik a befogadó közösségek attitűdje, illetve a befogadás kultúrája. Az RRF-2.3.1-21-2022-00013 azonosítószámú "Társadalmi Innovációs Nemzeti Laboratórium" által támogatott projektben a DAT (Disability Awareness Training) participatív szemléletformáló programot és annak hatásvizsgálatát végezték el piaci környezetben, hazai nagyvállalatok közreműködésével. Céljuk, hogy a munkahelyek nyitottságát növeljék a fogyatékossággal élő munkavállalók iránt, valamint támogassák a befogadó milieu létrejöttét.

Tóthné Almássy Monika (BTK '98) pedagógus, a KórházSuli Alapítvány vezetője, társalapítója. Pedagógus pályafutásából közel két évtizedet kórházpedagógusként töltött a Heim Pál Gyermekkórház Onkológiai Osztályán. Szakmai munkájának kiemelt területe a beteg gyerekek oktatási rehabilitációja. Az ELTE BGGYK, TÓK karain és az Eszterházy Károly Katolikus egyetemen óraadó tanár. Társszerzője a tartós gyógykezelés alatt álló gyermekek, tanulók oktatási ellátását segítő irányelvnek. Társadalmi innovációs munkája elismeréseképp 2022-ban Ashoka taggá választották. A rendszerszintű megoldáskeresése eredményeként váltott a közalkalmazotti jogviszonyból a civil szférába.  A kortárs önkéntesek bevonásával 2014. óta működő KórházSuli Alapítványt a tartós gyógykezelés alatt álló gyerekek otthoni tanulásának támogatására hozta létre. Hisz az alulról jövő kezdeményezések erejében és szükségességében. A civil szervezet a kiemelkedő társadalmi szerepválllalásáért számos hazai és nemzetközi díjban részesült: Social Marie Prize for Social Innovation, Civil díj, Edison 100 díj.

Vargyas-Tóth Julianna (TáTK '06) a Bátor Tábor Suliprogramjának szakmai vezetője. A Bátor Táborban az élményterápia módszertanával 2001 óta sorsfordító élményeket nyújtanak a súlyosan vagy krónikusan beteg gyerekeknek, családtagjaiknak, osztálytársaiknak, illetve azoknak a családoknak, akik elvesztették gyermeküket. A táborokon felül jelen vannak a kórházakban, az online térben és az osztálytermekben is. A 7-18 éveseknek szóló Suliprogram abban segíti a betegségben érintett gyerekeket és osztálytársaikat, hogy könnyebben találják meg (újra) a hangot egymással; hiedelmek helyett valós információkat kapjanak a betegségről, és hogy az osztály egy olyan csapat legyen, ahol a beilleszkedés és a befogadás egyaránt gyerekjáték.

Az ELTE Sikerek Veled beszélgetéssorozat az ELTE Alumni Központ, az EHÖK és az ELTE Online összefogásával jött létre.

Időpont: 2023. október 10. 18:30 
Helyszín: 1088 Bp., Múzeum krt. 4/F. ELTE BTK F ép. Kodály Zoltán Kamaraterem
A rendezvény ingyenes, és regisztrációhoz kötött (ld. a plakát alatti gombot), melynek során eldönthető a részvétel formája:

  • helyszíni részvétel;
  • online részvétel (streaming), melyhez a linket a regisztrált érdeklődők az előadás előtti napon kapják meg emailben.


Link a sorozat nyitóalkalmához 

Az ESV: Társadalmi felelősségvállalás esemény plakátja:


kedvel
2161 megtekintés Látogatók
Ossza meg
ELTE Sikerek Veled
Publikált: TáTK Alumni Tagozat, PPK Alumni Tagozat, BTK Alumni Tagozat, Bárczi Alumni Tagozat

ELTE BTK Kodály Zoltán Kamaraterem

Múzeum körút 4/F 1088 BUDAPEST

Megtekintéshez, vagy megjegyzés hozzáadásához kérjük, jelentkezzen be!

Javasolt események

pén.

24

máj.

Alumni Operaest - Melis 100

ELTE Aula Magna (Egyetem tér 1-3., I. em.)

Budapest

ked.

28

máj.

Meet ELTE in Stockholm, Sweden

TBA