ELTE Sikerek Veled: Kutatások hasznosítása

IS
PC
JS
RV
AV
32 résztvevős
ELTE BTK Kodály Zoltán Kamaraterem
Múzeum körút 4/F
1088 BUDAPEST
Múzeum körút 4/F 1088 BUDAPEST

Térkép megtekintése

Online
A regisztráció határideje lejárt.

Beszélgetéssorozatunk következő alkalmának témája a Kutatások hasznosítása, alcíme: Hasznosuló kutatások, megoldások, ELTE-s spin-offok. Vendégeink a Cursor Insight, az emdee Skin, a Motorpharma és a Tudatosan Jó. Ezúttal is ELTE Diplomások beszélgetnek az adott téma mentén friss sikereikről, a hozzá vezető útról, tapasztalataikról és egyetemi tanulmányaik, oktatóik szerepéről. Az esemény az ELTE Innovációs Központ közreműködésével valósul meg.

A 2023. november 21. kedd esti esemény témája a Kutatások hasznosítása - Hasznosuló kutatások, megoldások, ELTE-s spin-offok. Hogyan lesz egy kutatási témából hasznosítható ötlet, ill. vállalkozás? Mi az a spin-off? Milyen örömökkel, nehézségekkel találkozik az, aki piacra szeretné vinni innovációját? Ilyen, és ehhez hasonló kérdésekről is szó esik az ELTE Sikerek Veled következő alkalmán. A helyszínen lehetősége nyílik kötetlen beszélgetésre, kapcsolatépítésre is. Gyere el, és hallgasd meg!

Vendégeink:

Gyimesi Máté (TTK '04, '07) biológus, mindig az élet alapjául szolgáló mozgások molekuláris vizsgálata érdekelte, így a PhD, majd két Marie-Curie ösztöndíjjal támogatott posztoktori munkájának központjában is a motorfehérjék működésének kutatása állt. Málnási-Csizmadia Andrással 2017-ben kezdtek motorfehérjéket célzó hatóanyagfejlesztésbe, melynek eredménye az MPH-220 gyógyszerjelölt, melyet az ELTE első és egyetlen elfogadott USA szabadalma véd. Büszkék arra, hogy az MPH-220 idén humán klinikai fázisba került az Egyesült Államokban MTR-601 néven. A sikerben kulcsszerepe volt az általuk 10 éve alapított Motorpharma Kft-nek. Az ELTE-s spin-off azóta önálló preklinikai gyógyszerfejlesztő céggé nőtte ki magát.

Hanczár Gergely (TTK '99, IK '07, PPK '07) több mint 25 éve kutatja az emberi mozgást, külön matematikai metanyelvet hozott létre úttörő algoritmusok fejlesztéséhez az egyének motoros funkcióinak elemzésére. Alapítója és kutatási vezetője a Cursor Insight-nak mely emberi mozgás alapján fejleszt kiberbiztonsági és orvosi technológiai szoftvertermékeket. Munkássága kereskedelmileg hasznosított know-how-t és publikációkat eredményezett rangos folyóiratokban. A cég számos díjban részesült az elmúlt időszakban és nemzetközi elismerést is kapott az Egyesült Királyságban.

Ulbert Attila (TTK '97, '99, IK '03) maratonfutó, emellett az Ericssonnál dolgozik, az utóbbi néhány évben főleg a cég AI stratégiáján. Nevéhez fűződik az emdee Skin app, amely egy ELTE-s spin-off, és amelyet többek között egy Nature cikk motivált. Sárdy Miklós professzorral a Semmelweis Egyetem Bőrklinikájáról az volt (és most is az) a céljuk, hogy minél több embert megmentsenenk azzal, hogy időben felfedezik a bőrükön kialakuló rosszindulatú elváltozásokat, legfőképpen a melanomát és basaliómát.

Zsirai Viktória (PPK '23) az ELTE PPK társadalmi befogadás tanulmányok hallgatójaként a társadalmi vállalkozásokról írta diplomamunkáját. A szakirodalom feldolgozása közben szemet szúrt neki, hogy minden kutatásban visszatér ugyanaz a probléma: a társadalmi vállalkozások alacsony ismertsége, és a nehézségek a termék értékesítésével kapcsolatban. Innen indult saját vállalkozásának ötlete - a Tudatosan Jó a társadalmi céllal rendelkező szervezetek termékeit egy helyen értékesíti, így megkönnyíti a vásárlók dolgát. A platform célja továbbá, hogy elmesélje ezeknek a vállalkozásoknak a történetét, és munkavállalóikat kompetens szerepkörben ábrázolja.

Az ELTE Sikerek Veled beszélgetéssorozat az ELTE Alumni Központ, az EHÖK és az ELTE Online összefogásával jött létre.

Időpont: 2023. november 21. 18:30 
Helyszín: 1088 Bp., Múzeum krt. 4/F. ELTE BTK F ép. Kodály Zoltán Kamaraterem
A rendezvény ingyenes, és regisztrációhoz kötött (ld. a plakát alatti gombot), melynek során eldönthető a részvétel formája:

  • helyszíni részvétel;
  • online részvétel (streaming), melyhez a linket a regisztrált érdeklődők az előadás előtti napon kapják meg emailben.

Adatkezelési tájékoztató

Link a sorozat nyitóalkalmához 

Az ESV: Kutatások hasznosítása esemény plakátja:


kedvel
1713 megtekintés Látogatók
Ossza meg
ELTE Sikerek Veled
Publikált: PPK Alumni Tagozat, IK Alumni Tagozat, TTK Alumni Tagozat, GTK Alumni Tagozat, Kutatói Alumni Tagozat

ELTE BTK Kodály Zoltán Kamaraterem

Múzeum körút 4/F 1088 BUDAPEST

Megtekintéshez, vagy megjegyzés hozzáadásához kérjük, jelentkezzen be!

Javasolt események

pén.

24

máj.

Alumni Operaest - Melis 100

ELTE Aula Magna (Egyetem tér 1-3., I. em.)

Budapest

ked.

28

máj.

Meet ELTE in Stockholm, Sweden

TBA