ELTE Sikerek Kerekasztal: Zöld fenntarthatóság

OK
ZK
RE
ST
HG
202 résztvevős és érdeklődős
-

4

ELTE Aula Magna
Egyetem tér 1-3.
1053 BUDAPEST
Egyetem tér 1-3. 1053 BUDAPEST

Térkép megtekintése

Online
A regisztráció határideje lejárt.

Sikeres ELTE Diplomások beszélgetnek egy-egy korunkat érintő témáról, osztják meg tapasztalataikat a tudomány különféle területeiről. Téma a zöld fenntarthatóság kutatása.

A 2024. március 13-i esemény címe: Zöld fenntarthatóság. Mit is jelent a fenntarthatóság a környezetvédelem szempontjából? Hogyan hat ránk pszichológiailag a környezeti válság? Milyen jogi és környezettudatos lépéseket tudunk tenni, hogy fenntartható jövőt biztosítsunk unokáinknak? Jöjjön el, és tájékozódjon közvetlenül, élenjáró ELTE-s kutatóinktól, szakembereinktől. 

Vendégeink: 

Dúll Andrea (PPK ‘98, '10, '23, '24) környezetpszichológus, ember-környezet tranzakció szaktanácsadó, környezetvédelmi szakpszichológus, az MTA doktora, intézetigazgató egyetemi tanár. Mind kutató-, mind oktatómunkája terén legfontosabb szakmai eredménye, hogy kezdeményezése, illetve több mint két évtizedes munkája eredményeként Magyarországon is meghonosodott a környezetpszichológia és a környezetpszichológia tudományterülete. 1987 óta dolgozik az ELTE-en, eleinte a PPK Pszichológiai Intézetben, 2020 az általa alapított Ember-Környezet Tranzakció Intézet igazgatója. Kutatási területe az ember és fizikai (épített és természeti) környezetének pszichológiai természetű kölcsönkapcsolata. 

Mádlné Szőnyi Judit (TTK '86, '97) hidrogeológus, egyetemi tanár, az ELTE TTK FFI Általános és Alkalmazott Földtani Tanszéke és a Tóth József és Erzsébet Hidrogeológia Professzúra kutatócsoport vezetője. Kutatási területe a felszínalatti vízáramlási rendszerek elemzése, a hipogén karsztok hidrogeológiai vizsgálata, geotermikus és szénhidrogén-földtani alkalmazások kidolgozása. Kutatócsoportjában kollégáival és hallgatóival jelenleg a klímaváltozás felszínalatti vizekre gyakorolt hatásainak értékelésén, innovatív alkalmazkodási megoldásokon, természetalapú felszínalatti vízpótlási módszerek fejlesztésén dolgozik. 

Sulyok Katalin (ÁJK '12, '18, TTK '13) környezetjogász. Párhuzamosan végezte el az ELTE-n a jogot és a biológiát, majd környezet joggal kezdett foglalkozni. 2014-től hat évig az AJBH Jövő Nemzedékekért Felelős Ombudsmanhelyettes főosztályának vezetője volt, ugyanebben az időben kezdte el doktori kutatását is a klímaperekkel kapcsolatban. Doktori fokozatát az ELTE-n, jogi mesterdiplomáját pedig a Harvardon szerezte meg. Nemzetközi klímaperben jogi tanácsadó, de jó hír, hogy hazánkban is vannak már klímaperek és általában sikeresek.

Szöllősi Szilvia (BTK '08) ELTE-s bölcsész tanulmányai mellett a BGE-n szerzett közgazdász diplomát.  A tudományos eredmények minél szélesebb körű kommunikációjának és társadalmi hasznosításának elkötelezett híve. Az ELTE Rektori Kabinet Egyetemi Stratégiai Iroda vezetőjeként elsősorban az innováció és a fenntarthatóság területét érintő, illetve az egyetemi harmadik misszió gondolatába illeszkedő, az akadémiai világon túlmutató stratégiai együttműködéseket, valamint több tudományterületet felölelő hazai és nemzetközi projekteket gondoz.

Időpont: 2024. március 13. 18:30

Helyszín: 1053 Budapest, Egyetem tér 1-3. 

A rendezvény ingyenes, és regisztrációhoz kötött (ld. a plakát alatti gombot). Az előadásra helyszíni- és online részvételre jogosító jegy is foglalható. A felvétel linkjét a regisztrált érdeklődők az előadás előtti napon kapják meg emailben (utólag is megtekinthető).

Adatkezelési tájékoztató

kedvel
3082 megtekintés Látogatók
Ossza meg
Előadások
Publikált: PPK Alumni Tagozat, BTK Alumni Tagozat, ÁJK Alumni Tagozat, TTK Alumni Tagozat

ELTE Aula Magna

Egyetem tér 1-3. 1053 BUDAPEST

Megtekintéshez, vagy megjegyzés hozzáadásához kérjük, jelentkezzen be!

Javasolt események

pén.

24

máj.

Alumni Operaest - Melis 100

ELTE Aula Magna (Egyetem tér 1-3., I. em.)

Budapest

sze.

29

máj.

Meet ELTE in Stockholm, Sweden

Embassy of Hungary Stockholm

Stockholm