Egy erkölcsös éjszaka (Makk Károly filmje) - Vendégünk: Cserhalmi György színművész

A regisztráció határideje lejárt.

Folytatódik az ELTE-NFI Filmklub vetítés- és beszélgetéssorozat. Az ELTE minden karáról várjuk az alumnusokat.

Makk Károly különleges, impresszionista művében a bordélyház lakói egy éjszakára eljátsszák, hogy tisztességben és boldogságban élnek. A film ihletője egy Hunyady Sándor novella, A vöröslámpás ház. Az idő a századforduló környéke, a hely egy békés kisváros, peremén takaros bordélyházzal. A lányok rajonganak az egyik kuncsaftért, a bohém egyetemista Kelepei Jenőért, ezért a Mutter felajánlja a „doktor úr”-nak, hogy költözzön hozzájuk. Az idilli hétköznapokat Kelepei vidéken élő idős édesanyjának váratlan látogatása zavarja meg. Az asszonynak fogalma sincs róla, milyen műintézményben lakik a fia, a lányok nem is szeretnék, hogy kiderüljön, ezért a Mutter vezetésével színjátékba kezdenek. A kisváros ekkor megérkező elöljárói azonban az eredeti funkciója szerint akarják használni a bordélyházat… A filmben felejthetetlen színészi alakításokat láthatunk, Psota Irén, Makay Margit, Cserhalmi György, Tarján Györgyi játékának köszönhetően.

A vetítés utáni beszélgetésben vendégünk lesz Cserhalmi György, a film egyik főszereplője, a Nemzet Színésze címmel kitüntetett, Kossuth- és Balázs Béla-díjas színész, érdemes művész, a Magyar Művészeti Akadémia tagja.

Előzetes:

https://www.youtube.com/watch?v=kO3CjcT8BVA


A korlátozott férőhelyek miatt előzetes regisztrációt kérünk a filmklub vezetőjénél, dr. Rácz Annánál, anna.racz@ajk.elte.hu e-mail címen, egyetemi hallgatók esetén Neptun-kódot is kérünk.

A filmklub helyszíne az ÁJK Egyetem téri épülete. 



 

kedvel
130 megtekintés Látogatók
Ossza meg
Estek

ELTE ÁJK, A/1 gyakorló (földszint, ruhatár melletti folyosó)

1-3, Egyetem tér 1053 BUDAPEST

Megtekintéshez, vagy megjegyzés hozzáadásához kérjük, jelentkezzen be!

Javasolt események

pén.

24

máj.

Alumni Operaest - Melis 100

ELTE Aula Magna (Egyetem tér 1-3., I. em.)

Budapest

szo.

25

máj.

Az Egyetem megnyitja kapuit: Füvészkert

ELTE Füvészkert

Budapest

sze.

29

máj.

Találkozz az ELTE-vel, Stockholm

Embassy of Hungary Stockholm

Stockholm