Vissza a hírekhez
Következő cikk
Korábbi cikk

XII. Nyugdíjas Alumni Találkozó

Beszámolók

-

2023.10.30

Immáron XII. alkalommal került megrendezésre az Nyugdíjas Alumni Találkozó 2023. október 26-án. A program az ELTE Alumni Központ és az ELTE Közalkalmazotti Tanács támogatásával, az ELTE Alumni Alapítvány közreműködésével valósult meg.

Ismét a Lágymányosi Campus Harmónia termét töltötték meg nyugdíjas alumnusaink, illetve az Egyetem volt tanárai, dolgozói. A jó hangulatú találkozó a Nyugdíjas Alumni Tagozat vezetője, Nagy Béláné Judit nyitotta meg, majd átadta a szót Hudecz Ferenc korábbi rektornak, aki kiemelte az ELTE Alumni programjainak fontosságát, és köszöntött mindenkit. Ezt követően Pataky Csilla, az Alumni Központ vezetője mutatott rá a rendezvény jelentőségére, az ELTE Alumni közösség gazdagságára és erejére, mind a tudásmegosztásban, mind a hallgatói Alumni Ösztöndíj alapjának évről évre történő feltöltésében, melyhez idén is várja az adományokat az ELTE Alumni Alapítvány, végül méltatta a Nyugdíjasklub színvonalas tevékenységét önkéntesen szervező bizottság és külön is Nagy Béláné Judit munkáját - egy csokor virággal köszöntve őt. Megköszönte a Közalkalmazotti Tanács anyagi hozzájárulását is az esemény sikeres szervezéséhez, és invitálta a jelenlévőket az Alumni Központ közelgő eseményeire. 

Ezután ismét Nagy Béláné Judit vette át a szót, beszédében méltatta az Alumni Központot, különösen Pataky Csilla osztályvezetőt, valamint Petz Denise áldozatos munkáját a szervezésben, és köszönetet mondott mindazoknak, akik segítsége nélkül nem valósulhatott volna meg a délután programja. 

A köszönetek után néhány diában bemutatta hogyan alakult az előző nyugdíjas találkozó óta eltelt időszak, név szerint említve mindazokat, akik nélkül nem valósulhatott volna meg az éves program.

Az ünnepélyes megnyitóbeszéd után következtek a délután fellépői. Elsőként meghallgathattuk Amacziné dr. Bíró Zsuzsát, a Radnóti Gimnázium volt vezető tanárának felolvasását „Ilyen vagy Amerika?” c. könyvéből. Majd Hercz- Dorman Aliz Pálma, az ELTE BTK Zenei Intézetének magántanára énekelt el két héber dalt franciául. A zenei programot Szakács Zoltán zárta, akinek zongoraelőadásában gyönyörködhedtünk.

Végül kellemes beszélgetések folytak a rég nem látott ismerősök és barátok között az ELTE Szolgáltató Kft. által készített finom szendvicsek és sütemények mellett. Ezek kísérőjeként házi bor került a poharakba, mely mint minden évben, most is Nagy Bélának, az ELTE habilitált egyetemi magántanárának csobánci szőlőskertjéből származott. 

Tavalyi találkozó beszámolója

kedvel
324 megtekintéss megtekinté
Ossza meg

Megjegyzések0

Megtekintéshez, vagy megjegyzés hozzáadásához kérjük, jelentkezzen be!

Javasolt cikkek

Beszámolók

Egyetem megnyitja kapuit: Trefort-kert 2024

egy tag profilképe

Alumni Központ

26 április

Beszámolók

ELTE Sikerek: Erdei Anna

egy tag profilképe

Alumni Központ

19 április

Beszámolók

Szakmai délután és alumni találkozó a Magyar mint Idegen Nyelv Tanszéken

egy tag profilképe

Bölcsészettudományi Kar ELTE

16 április