Vissza a hírekhez
Következő cikk
Korábbi cikk

Ünnepelt a Bibó

Beszámolók

-

2018.10.03

Öregbibós alumni találkozóval, a hagyományos hálaadással, a Harkály-díjak átadásával és fergeteges mulatsággal ünnepelte 35. születésnapját az ELTE Bibó István Szakkollégium.

A szakkollégium alapításának 35. évfordulóján szeretettel vártak minden egykori és jelenlegi szakkollégistát családjával együtt 2018. szeptember 29-én. Az évforduló alkalmából a szakkollégium az egész tanévben számos eseménnyel készül. A jubileumi év kora őszi megnyitóján volt tisztségviselők és egyetemi vezetők köszöntése mellett átadták a Harkály-díjakat és a szakkollégiumi diplomákat is. 

Három óra után került sor a hivatalos megnyitóra. Ennek alkalmából Milánkovich András, a szakkollégium igazgatója mondott nyitóbeszédet, majd Stumpf István alkotmánybíró, a kollégium alapító igazgatója üdvözölte az egybegyűlteket, akit Aáry Tamás Lajos oktatási ombudsman, az ELTE oktatója, a szakkollégium coaching programjának alapítója követett. Beszédet mondott Pataky Csilla, az ELTE Alumni Központ vezetője is.

A délután folyamán adták át a Harkály-díjakat; az elismerést a szakkollégium fennállásának 25. évfordulóján alapították abból a célból, hogy díjazzák azokat, akik a szakkollégium szakmai vagy közösségi életében különösen fontos szerepet játszottak, kiemelkedő szakmai-tudományos teljesítményükkel a Bibó hírnevét öregbítették. A díjat a Szakkollégium Közgyűlése a 2017/2018-as tanévben Gárdos-Orosz és Franczel Richárdrészére ítélte oda. A kitüntetetteket Kukorelli István, az ELTE ÁJK egyetemi tanára és Menyhárd Attila egyetemi tanár, az Állam- és Jogtudományi Kar dékánja méltatta.

Gárdos-Orosz Fruzsina 2003-ban egyszerre végzett az ELTE-n és a Bibóban, ezt követően elvégezte a CEU összehasonlító alkotmányjog szakát is. PhD-témája az alkotmányos polgári jog volt, újabban pedig az alkotmányjogi panasz intézményének összehasonlító elemzéséről publikált. 2003–2007-ig Kukorelli István munkatársaként dolgozott az Alkotmánybíróságon, majd a Főtitkárság indítványelemzője volt 2011–2014 között. 2014-től az Nemzeti Közszolgálati Egyetem docense, az ELTE és a CEU óraadója. 2007 óta az MTA Jogtudományi Intézetének munkatársa, jelenleg pedig igazgatója. A 2018/2019-es tanévtől az Állam- és Jogtudományi Kar Alkotmányjogi Tanszékének docense.

Franczel Richárd az ELTE-ÁJK Politikatudományi Intézetének tanársegédje, az Alkotmányjogi Tanszék abszolvált PhD-hallgatója, a Miniszterelnökség helyettes államtitkára, tavaly és tavalyelőtt pedig a Bibó óraadója volt, jelenleg pedig a Politikatudományi Műhely műhelyvezetői között segíti a tehetséggondozó tevékenységet. Egy egész bibós generációt meghatározott a mostanra legendássá vált órája, a „Magyarország alkotmányos intézményei – intézménylátogatás”, amelyet ebben a félévben is elindított a szakkollégium falai között.

A jó hangulatú délutánt éjszakába nyúló buli követte.

Az eseményt az ELTE Alumni Központ támogatta.

kedvel
406 megtekintéss megtekinté
Ossza meg

Megjegyzések0

Megtekintéshez, vagy megjegyzés hozzáadásához kérjük, jelentkezzen be!

Javasolt cikkek

Beszámolók

Egyetem megnyitja kapuit: Trefort-kert 2024

egy tag profilképe

Alumni Központ

26 április

Beszámolók

ELTE Sikerek: Erdei Anna

egy tag profilképe

Alumni Központ

19 április

Beszámolók

Szakmai délután és alumni találkozó a Magyar mint Idegen Nyelv Tanszéken

egy tag profilképe

Bölcsészettudományi Kar ELTE

16 április