Vissza a hírekhez
Következő cikk
Korábbi cikk

Továbbra is az ELTE a legjobb magyar egyetem

Hírek

-

2024.05.22

Intézményünk idén az 544. helyet szerezte meg a CWUR globális felsőoktatási ranglistáján, ezzel a világ egyetemeinek felső 2,6%-ába tartozik, Magyarországon 2014 óta őrzi vezető pozícióját.


A Center for World University Rankings május 15-én nyilvánosságra hozta 2024-es egyetemi világrangsorát, amelynek készítése során idén már közel 21 ezer intézményt vizsgáltak. A listára a világ 2000 legjobb egyeteme kerülhetett fel. A CWUR 2012 óta értékeli a világ felsőoktatási képzőhelyeit az oktatás színvonala, a végzettek elhelyezkedési lehetőségei, az oktatói kiválóság, a magasan jegyzett publikációk és az idézettség alapján. A módszertanról ezen az oldalon olvashat részletesen angol nyelven.

A 2024-es globális rangsorban az Eötvös Loránd Tudományegyetem az 544. helyet szerezte meg. Az ELTE ezzel a világ egyetemeinek legfelső 2,6%-ába tartozik, Magyarországon pedig 2014 óta töretlenül tartja vezető pozícióját a felsőoktatási palettán a CWUR értékelése szerint. Az eredménnyel egyetemünk az európai mezőnyben a 214. helyen áll és olyan intézményekkel került egy kategóriába, mint a Ferrarai Egyetem, a Sienai Egyetem, a Hannoveri Egyetem, a Potsdami Egyetem, a Zágrábi Egyetem vagy a francia École normale supérieure de Lyon.

Magyarországról egyébként még a Semmelweis Egyetem (651.), a Szegedi Tudományegyetem (705.), a Debreceni Egyetem (797.) és a Budapesti Műszaki és Gazdaságtudományi Egyetem (988. hely) jutott be a legjobb 1000 közé. A lista élvonalában a tavalyi eredményekhez képest nem történt változás, a dobogóra sorrendben idén is a Harvard, a Massachusetts Institute of Technology (MIT) és a Stanford állhatott fel, az első tíz helyen így továbbra is két brit és nyolc amerikai egyetem osztozik.

Az eredmények földrajzi hely szerinti bontásban részletesen is böngészhetők a CWUR honlapján, az ELTE hazai és nemzetközi rangsorokban elért eredményeiről pedig itt írtunk bővebben.

Forrás: elte.hu

kedvel
183 megtekintéss megtekinté
Ossza meg

Megjegyzések0

Megtekintéshez, vagy megjegyzés hozzáadásához kérjük, jelentkezzen be!

Javasolt cikkek

Hírek

NEW DARK MATTER EXPERIMENT AT CERN MOVES FORWARD WITH CONSTRUCTION OF PROTOTYPE DETECTOR

AI

Alumni International

14 június

Hírek

MOZAIKOK AZ ELTE ÖRÖKSÉGÉBŐL – 2024. JÚNIUS

egy tag profilképe

ELTE Egyetemi Könyvtár és Levéltár

12 június

Hírek

Successful entrepreneur, creative intrapreneur, or passionate changemaker? a workshop with Barbara Hegyi PhD

AI

Alumni International

11 június