Retour aux actualités
Article suivant
Article précédent

Nyári diplomaosztók 2023 - PPK, IK, GTK

Beszámolók

-

2023.07.31

Körképünkön az ELTE karainak nyári diplomaosztóiból szemezgetünk. Minden kar esetén egy ünnepségről tudósítunk. Ezúton is üdvözöljük a frissdiplomásokat, és várjuk őket is az ELTE Diplomások közösségébe!

PEDAGÓGIAI ÉS PSZICHOLÓGIAI KAR

2023. július 26-án 15 órai kezdettel tartották a pedagógia BA, neveléstudomány MA és a szakirányú továbbképzések (fejlesztőpedagógus, közoktatási vezető és pedagógus-szakvizsga, múzeumpedagógiai szaktanácsadó, pedagógus-szakvizsga) diplomaátadó ünnepségét. Az esemény a kar vezetőségének bevonulás után a Himnusz eléneklésével vette kezdetét. Ezután Dr. Rónay Zoltán dékánhelyettes nyitóbeszédét hallhattuk, melyben kifejezte örömét, hogy osztozhat ennyi hallgatói sikerben és boldogságban. Kiemelte, hogy nehéz évek állnak a hallgatók mögött, hiszen a Covid járványon túl, az energiaválság okozta egyetemlezárásokkal is meg kellett küzdeniük. Ennek ellenére a hallgatók és a kar munkatársai összefogásának, szorgalmának és kitartásának köszönhetően kiváló eredményeket ünnepelhettek aznap a diplomák átadásával. Kun Dóra, az ELTE volt hallgatója, ezután énekkel vezette fel Tóth Cintia, a HÖK leköszönő elnökének beszédét. Cintia hallgatótársaihoz szóval kérte, hogy PPK-s emlékeikkel a szívükben menjenek tovább az életben a sikerek felé, de kiemelte: az ELTE mindig vissza fogja várni őket. Ezek után Kun Dóra a The Black Keys: Lonely Boy című számát adta elő. A diplomák átadása előtti beszédek sorát Csipke Ágnes, végzett pedagógia alapszakos hallgató zárta, megemlékezve a hallgatói élményekről, az oktatók és a háttérország támogatásának fontosságáról és kiemelve a jövő izgalmas kihívásait, melyekhez a PPK remek alapot nyújtott a hallgatóinak. Ezután kezdetét vette a diplomák átadása, melyet végül a dékánhelyettes elköszönése és az Európai Himnusz közös meghallgatása zárt le.

INFORMATIKAI KAR

Az Informatikai Karon végzett programtervező informatikus MSc, térképész MSc, illetve osztatlan és rövid ciklusú tanárképzésben részt vett diplomásokat a Kar korábbi dékánja, Dr. Horváth Zoltán köszöntötte a Himnusz után. Ahogy elmondta, itt az alkalom megünnepelni a több éves közös munka eredményét. A 69 végzett hallgatót ösztönözte, hogy becsüljék meg és ápolják azokat a kapcsolatokat, amiket az egyetemi évek alatt kötöttek, melyre számos lehetőséget nyújt az Alumni. 

Ezután a Hallgatói Önkormányzat elnöke, Árva Lúcia vette át a szót, elmondva, hogy mennyire büszke a Karon végzettekre. Szerinte a jövőben az értékes tudás jelentős előnyhöz juttatja az ELTE diplomásokat az iparban.

A diplomákat Dr. Horváth Zoltántól vehették át, miközben minden végzett hallgatót témavezetője témájuk bemutattatása mellett pár elismerő szóval méltatott.

Zárásként az Egyetem nagyszombati himnuszát hallgathattuk meg.

GAZDASÁGTUDOMÁNYI KAR
A tanév utolsó diplomaosztóját az ELTE legfrissebb Kara tartotta. Az elnökség bevonulása után szokásosan a Himnusz következett, majd Tóth Zsuzsanna, oktatási ügyekért felelős dékánhelyettes asszony mondta el ünnepi beszédét, amelyben felhívta a figyelmet az Alumni közösségre is. 


Ezt követően a GTK HÖK elnöke, Nagy Anna Dorottya köszöntötte a frissen végzetteket és adta tovább a szót Margitay Tihamérnek, a Kar dékánjának, aki szintén felhívta a figyelmet a GTK-s és az össz-egyetemi Alumni közösségre: "Önök továbbra is ide tartoznak!"

A diplomaosztó ceremónia először a kitüntetéses oklevelek átadásával kezdődött és tovább folytatódott a diplomák kiosztásával. Miután mindenki átvette oklevelét, a kar dékánja kitüntetésben részesítette Molnár Leventét, aki a GTK HÖK-ben töltött odaadó munkájával rengetegett tett a Kar életéért. A kitüntetést megköszönő Molnár Levente beszéde után az Egyetem nagyszombati himnuszát hallgattuk meg, ezt követően pedig sor került a GTK ikonikus kalapdobálására is. 


Lépjen be az Alumni közösségbe, és csatlakozzon a Karja Alumni tagozatába! 

Végzős ajándék szponzoráció

kedvel
476 megtekintéss Visites
Ossza meg

Commentaires0

Vous n'avez pas les droits pour lire ou ajouter un commentaire.

Articles suggérés

Beszámolók

25 éves a közgazdászképzés Szombathelyen - jubileumi ünnepi konferencia

egy tag profilképe

Alumni Központ

15 május

Beszámolók

XLV. 5vös 5km - Alumni kategóriával

egy tag profilképe

Alumni Központ

08 május

Beszámolók

Jótékonykodás és közösségépítés az első ELTE Média Alumni találkozón

egy tag profilképe

Bölcsészettudományi Kar ELTE

30 április