Vissza a hírekhez
Következő cikk
Korábbi cikk

Nyári diplomaosztók 2021 - TTK, PPK, Doktori avató

Beszámolók

-

2021.08.03

Körképünkön az ELTE karainak nyári diplomaosztóiból szemezgetünk. Minden kar esetén egy ünnepségről tudósítunk. Ezúton is üdvözöljük a frissdiplomásokat, és várjuk őket is az ELTE Diplomások közösségébe!

TERMÉSZETTUDOMÁNYI KAR

Július 23-án, a vezetőség bevonulása után Dr. Kacskovics Imre dékán úr köszöntötte az újdonsült diplomásokat és a velük ünneplő családtagokat, hozzátartozókat. 

Az ünnepség alkalmával az alapszakos osztatlan tanárisok illetve a biológia, környezettan hallgatók vehették át diplomájukat.
Dékán úr szavai szerint: "a sikeres tudást ünnepeljük" , mely a későbbiekben egyedülálló lehetőségeket nyújt a hallgatóknak. 

Jeges Viktor, a HÖK elnöke sok sikert kívánt hallgatótársainak, majd kiosztotta a hallgatói kitüntetéseket, ezt követően Dr. Müller Viktor habilitált egyetemi docens átadta "A kar kiváló hallgatója" okleveket.

A ceremóniát az ELTE Művész Együttes felvételével zárták.

PEDAGÓGIAI ÉS PSZICHOLÓGIAI KAR

Július 26. és 28. között kerültek megrendezésre az Pedagógiai és Pszichológiai Kar diplomaátadó ünnepségei. A július 26-án, 11 órakor kezdődő ceremónia az adatvédelmi tájékoztató elhangzása és a kar bevonulása után a himnusz közös eléneklésével vette kezdetét. Az pódiumon Dr. Zsolnai Anikó, dékán asszony, Dr. Boros Szilvia, az Egészségfejlesztési és Sporttudományi Intézet igazgatója, Hegyi-Halmos Nóra, egyetemi adjunktus és a kari Hallgatói Önkormányzat képviseletében Diczkó Dalma foglalt helyet. 

A PPK dékán asszonya köszöntőjében kitért a koronavírus járvány okozta nehézségek sikeres leküzdésére, valamint sajnálatát fejezte ki a családtagok és rokonok távolmaradásának szükségessége miatt. Gratulált a 170 alapszakos és 99 mesterszakos hallgatónak, akik aznap vehették kézhez okleveleiket. Beszéde végén kitért arra is, hogy a frissen végzett hallgatókat a kar visszavárja az Alumni közösségébe, valamint mester- és doktori, illetve szakirányú továbbképzéseire. 

Ezt követően Kun Dóra előadásában hallgathatták meg a résztvevők a Hear me calling című rockszámot. Diczkó Dalma köszöntő beszédében visszaemlékezett a sok leküzdött nehézségre és az idáig megtett rögös útra, melynek gyümölcseként ma a frissen végzett hallgatók kézhez kaphatják diplomájukat. Reményét fejezte ki, hogy a PPK-s élmények hallgatótársaival maradnak azután is, hogy kilépnek egyetemük kapuján, végezetül kellemes kikapcsolódást és nosztalgiázást kívánt a jelenlevőknek. 

A rövid zenei betétet, melyben Kun Dóra az I won’t back down című dalt adta elő, Gyura Réka, közösségszervezés szakos hallgató beszéde követte, melyben elbúcsúzott a kartól és az egyetemi társaktól. Ezután került sor az oklevelek ünnepélyes átadására, amely ünnepi pillanatról fényképes felvételek is készültek. Az ünnepség az Európai Unió himnuszának meghallgatásával zárult. 

DOKTORI AVATÓ

Július 7-én rendezték meg a doktori avatókat az ELTE Állam- és Jogtudományi Karán, az Aula Magnában. A terembe először a doktorandusz hallgatók vonultak be, majd a szenátus tagjai, a dékánok, illetve dékáni megbízottak, végezetül Dr. Hamar Imre, nemzetközi ügyekért felelős rektorhelyettes. A himnusz meghallgatását követően a rektorhelyettes úr köszöntötte a megjelenteket és megnyitotta a doktori avató szenátusi ülést.

A hagyományos avatási rendnek megfelelően a doktor jelöltek kérelmét egy-egy kijelölt doktorandusz hallgató terjesztette elő. Ezután került sor az ünnepélyes, csoportos eskütételre, melyet valamennyi résztvevő állva hallgatott végig. Ezt követték a friss doktorok kézfogásai a szenátus tagjaival. 

A hallgatók képviselője megköszönte a sok támogatást és ígéretet tett arra, hogy a frissen felavatott doktorok igyekezni fognak, hogy a nemzet hasznos tagjává válhassanak. Végezetül Dr. Hamar Imre köszöntötte a doktortársakat, minden jót kívánt, és lezárta az ülést. A ceremónián közel 50 hallgató szerzett doktori fokozatot. Az ünnepség az egyetem Nagyszombati Himnuszával zárult.  


A vírushelyzet miatt, az Informatikai Kar úgy döntött idén nyáron is postán küldik ki az okleveleket.

A végzett mester-, osztatlan szakos hallgatók az ELTE Alumni Szervezettől értékes kitűzőket kaptak.

1 kedvel
308 megtekintéss megtekinté
Ossza meg

Megjegyzések0

Megtekintéshez, vagy megjegyzés hozzáadásához kérjük, jelentkezzen be!

Javasolt cikkek

Beszámolók

25 éves a közgazdászképzés Szombathelyen - jubileumi ünnepi konferencia

egy tag profilképe

Alumni Központ

15 május

Beszámolók

XLV. 5vös 5km - Alumni kategóriával

egy tag profilképe

Alumni Központ

08 május

Beszámolók

Jótékonykodás és közösségépítés az első ELTE Média Alumni találkozón

egy tag profilképe

Bölcsészettudományi Kar ELTE

30 április