Retour aux actualités
Article suivant
Article précédent

Nyári diplomaosztók 2021 - ÁJK, TÓK, SEK

Beszámolók

-

2021.07.19

Körképünkön az ELTE karainak nyári diplomaosztóiból szemezgetünk. Minden kar esetén egy ünnepségről tudósítunk. Ezúton is üdvözöljük a frissdiplomásokat, és várjuk őket is az ELTE Diplomások közösségébe!

ÁLLAM- ÉS JOGTUDOMÁNYI KAR


Az ünnepségeket a Himnusz közös eléneklése nyitotta meg, majd Dr. Borhy László rektor a szenátus nevében köszöntötte a frissen diplomázottakat. Köszöntője végén felkérte az Állam és Jogtudományi Kar dékánhelyettesét, mondja el az eskü szövegét a hallgatóknak. Szavait követve a frissen diplomázott hallgatók a pédumra esküdtek fel.

Az eskü letételét követve Dr. Borhy László kiemelte a dicséretes hallgatókat, majd gratulált a frissen végzett jogászoknak. A diákok képviselője megköszönte a sok támogatást és ígéretet tett arra,  hogy a nemzet hasznos tagjai lesznek.
A ceremónia az ünnepélyes kézfogással, majd a Nagyszombati Himnusszal zárult.  


TANÍTÓ- és ÓVÓNŐKÉPZŐ KAR


2021. július 6-án vehették át okleveleiket az ELTE Tanító- és Óvóképző Karának frissen végzett hallgatói. A három időpontban megrendezett átadó közül a 11:30-kor kezdődő ünnepségen a nappali tagozatos, óvodapedagógus szakos hallgatók kapták meg diplomájukat. A rendezvényt Dr. Lénárd András, a kar stratégiai ügyekért felelős dékánhelyettese vezényelte le. A himnusz közös eléneklése után Ady Endre Üzenet egykori iskolámba című versét hallgathatták meg a résztvevők. Ezt követően Dr. Márkus Éva dékán asszony tartotta meg ünnepi beszédét, melyben kitért a koronavírus járvány pozitív és negatív hatásaira is, az online oktatás óráit egy szeánszhoz, vagy szellemidézéshez hasonlítva, gratulált a hallgatók helytállásához, és röviden kitért a kar történetére, és az intézmény által nyújtott lehetőségekre. Szeretettel invitálta a friss diplomásokat a Tanító- és Óvóképző Kar alumni tagozatába, arra, hogy maradjanak az ELTE közösség tagjai. Említést tett néhány fontos frissen elért eredményről is, így a tavaly ősszel átalakított könyvtárról és a TÓK közösségi tér létrejöttéről, ahol ez alkalommal fotófal is a friss diplomás hallgatók rendelkezésre áll. Beszédét a következő két gondolattal zárta: Ne legyen örömötök a parancsolásban és megtiltásokban, hanem hagyjátok a gyereket szabadon cselekedni. (Veres Pálné)"Szeretet nélkül lehet fát aprítani, és szeretet nélkül lehet téglákat formálni, de szeretet nélkül nem szabad gyermekekkel bánni!" (Lev Tolsztoj). Végezetül minden jót és kellemes ünneplést kívánt a végzett hallgatóknak. Ezután a hallgatóság egyik felkért tagja is elmondta beszédét, melyben a közös élményekre, nehézségekre emlékezett vissza, majd a hallgatóság nevében búcsút vett a szeretett intézménytől. Végezetül sor került a diplomák, majd a díjak átadására. Az ünnepség a szózat közös éneklésével zárult. 


SAVARIA EGYETEMI KÖZPONT


A járványhelyzet miatt rendhagyó Diplomaosztó ünnepséget tartott az ELTE Savaria Egyetemi Központ 2021. július 3-án: a díszteremben száz frissdiplomás lehetett jelen, akik az egyetem rektorától, Borhy Lászlótól vették át végezettségüket igazoló oklevelüket, a többiek élő közvetítés segítségével követhették a rendezvényt.  

Az ünnepségen a Szombathelyen képzést folytató ELTE-karok dékánjai videóüzenetekben köszöntötték a frissdiplomás hallgatókat.
Zsolnai Anikó, a Pedagógiai és Pszichológiai Kar dékánja az ELTE alapítója, Pázmány Péter szavait idézve azt kívánta, a frissdiplomások tiszta szívvel és sok-sok szeretettel éljék majd az életüket.
Juhász Gábor, a Társadalomtudományi Kar dékánja emlékeztetett, napjainkban a világ olyan kihívásokkal néz szembe, amelyekre gazdaságtudományi felkészültség hiányában nem lehet jó válaszokat adni. 
Horváth Zoltán, az Informatikai Kar dékánja reményét fejezte ki, hogy a Szombathelyen végzett informatikusok a helyi vállalatoknál helyezkednek el, ezzel új fejlesztési lehetőségeket nyitva meg számukra. 

A végzett hallgatók nevében Zelkó Réka frissdiplomás tanító mondta el búcsúgondolatait, a diploma megszerzését frissdiplomás társaival aratott közös győzelemnek nevezve. Szerinte az egyetemen a legfontosabb dolgot tanulták meg, amit ember megtanulhat: magát az életet.

A diplomaosztó videó felvétele itt található.
Forrás: ELTE SEK facebook

 


A végzett mester- és osztatlan szakos hallgatók az ELTE Alumni Szervezettől egyetemi címeres, ELTE Alumni feliratos arany színű kitűzőket kaptak.

Ne hagyja ki diplomaosztó játékunkat sem! 

kedvel
420 megtekintéss Visites
Ossza meg

Commentaires0

Vous n'avez pas les droits pour lire ou ajouter un commentaire.

Articles suggérés

Beszámolók

25 éves a közgazdászképzés Szombathelyen - jubileumi ünnepi konferencia

egy tag profilképe

Alumni Központ

15 május

Beszámolók

XLV. 5vös 5km - Alumni kategóriával

egy tag profilképe

Alumni Központ

08 május

Beszámolók

Jótékonykodás és közösségépítés az első ELTE Média Alumni találkozón

egy tag profilképe

Bölcsészettudományi Kar ELTE

30 április