Vissza a hírekhez
Következő cikk
Korábbi cikk

Majdnem megduplázta a keresztféléves felvettek számát az ELTE

Hírek

-

2021.02.05

Minden 8. új felvett az Eötvös Loránd Tudományegyetemen kezdi meg tanulmányait, nagyrészük az idén országosan is legtöbb jelentkezőt vonzó Gazdálkodástudományi Intézetben.

Január 25-én megtörtént a keresztféléves felvételi ponthatárok megállapítása: 5231-en jutottak be valamilyen szakra, ebből 613-an nyertek felvételt az Eötvös Loránd Tudományegyetem különböző mesterszakjaira. Az eredmények alapján elmondható, hogy az ELTE majdnem megduplázta a felvettek számát a korábbi évekhez képest, 2020-ban 319 új felvett érkezett a keresztféléves eljárásban.

 A 2021. februárban induló szakokra összesen 6439-en nyújtották be jelentkezésüket, bő négyszázzal többen, mint tavaly ilyenkor. A keresztféléves felvételi eljárásban a felsőoktatási intézmények szinte csak a mesterképzéseket hirdették meg állami ösztöndíjas formában, a mesterképzésekre jelentkezők száma pedig több mint ezer fővel nőtt az előző évhez képest.

2021-es keresztféléves felvételin a legtöbben az Eötvös Loránd Tudományegyetem Gazdálkodástudományi Intézetébe jelentkeztek az egész ország összes egyetemi kara közül, a GTI a tavalyi 245 után idén 505 új hallgatót fogadhat. A legnépszerűbb mesterszak a vezetés és szervezés lett, de sokan érdeklődtek a pénzügy és a marketing terület iránt is.

A tavalyihoz képest másfélszer annyian nyertek felvételt a 3 féléves gyógypedagógiai tanárképzésre. Ezen kívül az ELTE Informatikai Karára, Társadalomtudományi Karára és Természettudományi Karára is érkeznek majd új hallgatók februártól.

Forrás: elte.hu

kedvel
333 megtekintéss megtekinté
Ossza meg

Megjegyzések0

Nincs jogosultsága a megtekintéshez, illetve megjegyzés írásához.Kérjük, jelentkezzen be.

Javasolt cikkek

Hírek

URBAN HISTORY & TERRITORIAL PLANNING

AI

Alumni International

24 április

Hírek

TREVOR NOAH'S COMEDIC RESISTANCE TO HATRED IN SOUTH AFRICA AND THE USA

AI

Alumni International

16 április

Hírek

HUNGARIAN UNIVERSITIES COULD BECOME IMPORTANT BUSINESS PLAYERS FOR THE SPACE INDUSTRY

AI

Alumni International

15 április