Retour aux actualités
Article suivant
Article précédent

Jótékonykodás és közösségépítés az első ELTE Média Alumni találkozón

-

BTK Alumni Tagozat

Beszámolók

-

2024.04.30

2024. április 12-én rendezte meg első alumni bálját az ELTE BTK Média- és Kommunikáció Tanszéke az ELTE Alumni Központ támogatásával. Az eseményről Maczó Gréta, a találkozó egyik szervezője készített beszámolót.

Az esemény este 18 órakor kezdődött, amit egy teljes hét intenzív, illetve egy több hónapos felkészülés előzött meg. A rendezvény ötlete Polyák Gábor Tanszékvezetőtől származott, aki a tavalyi Nyitott Szerkesztőségek Napjának sikeressége miatt a mi csapatunkat bízta meg az esemény megszervezésével még előző év szeptemberében.

Február elején kezdtük el az egyeztetést a rendezvény fő programjának illetékeseivel, illetve egészen azóta kerestünk szponzorokat is, akik cateringgel illetve tombolafelajánlásokkal támogatták a rendezvényünket.

A találkozó egy rövid megnyitóval kezdődött, ahol Polyák Gábor tanszékvezető köszöntötte az egybegyűlteket, és ismertette a programot. Őt követte Balogh- Kátai Judit, aki az ELTE Alumni Központ képviseletében volt jelen, hiszen az EAK is támogatta a rendezvény létrejöttét. 

Ezután következett az este egyik fő programja, a Goethe Institut, a Ringier és a Dumaszínház koprodukciója, a Reporter Slam addig nem látott előadása, ahol négy sajtófotós mesélt a tapasztalatairól, és olyan fotókról, amelyek valami miatt különleges számukra, és a közönség számára is. 

Az előadás során a vendégek olyan képek háttértörténetét ismerhették meg, amelyeket a szakma -többek között- Pulitzer-díjjal is illetett. Az előadás műsorvezetője Litkai Gergely, humorista volt.

A Reporter Slamet egy rövid kerekasztal beszélgetés követte, ahol Polyák Gábor jobban ismertette a Tanszék helyzetét, a vendégek pedig szabadon kérdezhettek, s kezdeményezhettek beszélgetést. 

Ezt követte a vacsora, egybekötve a networkinggel, ahol az egykori hallgatók új kapcsolatokra tehettek szert, jobban megismerhették egymást, és a tanszék jelenlegi oktatóit. Az eseményen a Reporter Slam szereplői is maradtak végig, így velük is lehetőség nyílt beszélgetni az elhangzottakról, illetve a média helyzetéről. 

Ezt követte a tombolasorsolás, ahol számos korábbi hallgatónk arcára tudtunk mosolyt csalni a jobbnál jobb ajándékokkal. 


Ennek köszönhetően 81.000 forint gyűlt össze a Tanszék javára, melyet ezúton is köszönünk minden támogatónknak!


Az este kötetlen beszélgetéssel zárult, ám a rendezvény helyszínét elhagyva örömmel konstatáltuk, hogy számos egykori hallgató éjszakába nyúlóan beszélgetett a régi emlékekről, felelevenítették szokásaikat, s még árnyaltabb képet kaptak a jelenlegi Média Tanszékről.


Az eseményen összesen körülbelül 45 alumni vett részt, közülük kivétel nélkül szakmájukban elismert, kiváló szakemberek.


Az esemény színvonalát és szakmaiságát emelte a Reporter Slam, mely nem valósulhatott volna meg a fent említett négy sajtófotós, valamint Klein Judit, a Goethe Institut Könyvtár és információs osztály vezetője és Bogár Zsolt, a Reporter Slam rendezője és a Deutsche Welle Magyarország szerkesztője nélkül. 


A tanszéki oktatók közül közel tízen részt vettek az eseményen, így az öt főszervezővel együtt körülbelül 60-65-en gyűltünk össze erre a jeles alkalomra.


A rendezvény sikeressége arra biztat minket, hogy a közeljövőben újabb találkozót szervezzünk, és minél jobban felvirágoztassuk, ami minden egykori és jelenlegi hallgatót összeköt: az ELTE Média Tanszéket.

A szervezői csapat a patronáló oktatóval (balról jobbra): Maczó Gerda, Szentpéteri Sarolta, Dr. Polyák Gábor, Tóth Kitti, Szigeti Boglárka, Szilágyi Hanna (fotós), Téglási Ákos


Szponzoraink, akiknek a tombolákat, illetve a catering egy részét köszönhetjük:

  • Nemzeti Színház
  • Paulus Molnár Borház Kft.
  • Terror Háza Múzeum
  • Ma Este Színház!
  • Light Art Museum
  • ZING BURGER & Co.
  • For Your Move
  • Zabrakadabra Kft.

 

Támogatóink:

  • Büttner Borászat Kft.
  • Eisberg Hungary


A rendezvény az ELTE Alumni támogatásával valósult meg.
Örök diákjait az ELTE Alma Mater visszavárja!



kedvel
135 megtekintéss Visites
Ossza meg

Commentaires0

Vous n'avez pas les droits pour lire ou ajouter un commentaire.

Articles suggérés

Beszámolók

25 éves a közgazdászképzés Szombathelyen - jubileumi ünnepi konferencia

egy tag profilképe

Alumni Központ

15 május

Beszámolók

XLV. 5vös 5km - Alumni kategóriával

egy tag profilképe

Alumni Központ

08 május

Beszámolók

Egyetem megnyitja kapuit: Trefort-kert 2024

egy tag profilképe

Alumni Központ

26 április