Vissza a hírekhez
Következő cikk
Korábbi cikk

Janikovszky Éva-díjat kapott volt hallgatónk

Kitüntetések

-

2023.11.14

J. Kovács Judit (BTK) drámapedagógus, a Kerekítő mondókás könyvcsalád megalkotója és foglalkozáshálózat vezetője az idei Janikovszky Éva-díj egy kitüntetettje.

2023. november 6-án a 6SZÍN Teátrumban adta át az idei Janikovszky-díjakat Janikovszky János, a Móra Kiadó tulajdonosa, a Janikovszky Éva Irodalmi Alapítvány kuratóriumi elnöke. Az elismerést J. Kovács Judit (BTK) és Zágoni Balázs vehette át. 

J. Kovács Judit angol nyelv és irodalomból diplomázott az ELTE Bölcsészettudományi Karán, majd az akkor induló drámapedagógiai képzésen drámajáték-vezetői képesítést szerzett. A díjátadón volt hallgatónkat Sándor Ildikó néprajzkutató, mesemondó a következőképpen laudálta: „Ma itt a könyvet és a könyv alkotóját (alkotóit) köszöntjük, ám lássuk és ünnepeljük mindazt, amit a Kerekítő – ahogy köszöntőm elején említettem –, a Kerekítő univerzum jelent: mondókázó, tornázó, táncos foglalkozások, tanfolyamok, foglalkozásvezetők és a módszert alkalmazó szakemberek képzése, mintaintézmények, valamint a Kerekítő-könyveket kézbe vevő, lapozgató családok Kárpát-medence-szerte. Ezek a könyvek a legfogékonyabb időszakban, közös családi élményként lesznek a gyermek életének részei, hogy aztán végigkísérje őket az olvasás, a szépirodalom szeretete.”

 A Janikovszky Éva Irodalmi Alapítvány a díjat 2007-ben hozta létre "azzal a szándékkal, hogy olyan irodalmi és művészeti alkotások alkotóit díjazza, akik a felnőtt és a felnövekvő nemzedék együttélésének helyzeteit, történéseit életszerűen, hitelesen és humánusan mutatják be." A díjat idén hatodik alkalommal adták át. Az elismerés kisplasztikája Széri-Varga Géza szobrászművész alkotása.

 

Forrás: papageno.humora.hu

Felhasznált fotó: kerekito.hu

kedvel
175 megtekintéss megtekinté
Ossza meg

Megjegyzések0

Nincs jogosultsága a megtekintéshez, illetve megjegyzés írásához.Kérjük, jelentkezzen be.

Javasolt cikkek

Kitüntetések

A National Academy of Sciences tagjává választották Barabási Albert-Lászlót

egy tag profilképe

Alumni Központ

08 május

Kitüntetések

Akadémiai Aranyérmet kapott Pléh Csaba

egy tag profilképe

Alumni Központ

08 május

Kitüntetések

Díjat kapott Rakovszky Zsuzsa és Margócsy István

egy tag profilképe

Alumni Központ

07 május