Vissza a hírekhez
Következő cikk
Korábbi cikk

Ismét Balázs Géza a Magyar Nyelv és Kultúra Nemzetközi Társaságának elnöke

Hírek

-

2020.07.08

A korábban Anyanyelvi Konferencia néven ismert egyesület célja az anyaországon kívül élő magyarság anyanyelvi és kulturális önazonosságának megtartása, művelése és fejlesztése.

A június 30-án tartott tisztújító közgyűlés keretében a tagok egyhangúlag megszavazták, hogy az elnöki pozíciót továbbra is Balázs Géza (BTK '84) nyelvészprofesszor, az ELTE BTK Magyar Nyelvtudományi és Finnugor Intézet oktatója töltse be.

A szervezet alelnökévé Cservenka Judit újságíró-szerkesztőt és Moritz László újságírót választották, a főtitkári feladatokat Blankó Miklós, a Magyar Nyelvi Szolgáltató Iroda irodavezetője, az ELTE Online főszerkesztője látja majd el.

Pomogáts Béla Széchenyi-díjas irodalomtörténész köszöntője után a trianoni döntés évfordulója alkalmából a jelenlévők a Kultszó Egyesület és Havas Judit műsorát tekinthették meg, A Kárpát-medence színei címmel, majd bemutatták Cseke Péter Őrtüzeink parazsa című tanulmánykötetét, valamint a Nyelvünk és Kultúránk 2019. évi nyomtatott számát is. 

Magyar nyelv és Kultúra Nemzetközi Társasága (korábban Anyanyelvi Konferencia) független egyesület, amely a világ bármely részében – különösen a kisebbségekben – élő magyarság magyar anyanyelvének, kultúrájának, így anyanyelvi és kulturális önazonosságának megtartását, művelését, fejlesztését szolgálja.

Az egyesület idén ünnepli fennállásának 50. évfordulóját, a jubileumi ünnepséget a járványhelyzet miatt őszre halasztották.

Forrás: Magyar Nyelv és Kultúra Nemzetközi Társasága

kedvel
492 megtekintéss megtekinté
Ossza meg

Megjegyzések0

Megtekintéshez, vagy megjegyzés hozzáadásához kérjük, jelentkezzen be!

Javasolt cikkek

Hírek

URBAN HISTORY & TERRITORIAL PLANNING

AI

Alumni International

24 április

Hírek

TREVOR NOAH'S COMEDIC RESISTANCE TO HATRED IN SOUTH AFRICA AND THE USA

AI

Alumni International

16 április

Hírek

HUNGARIAN UNIVERSITIES COULD BECOME IMPORTANT BUSINESS PLAYERS FOR THE SPACE INDUSTRY

AI

Alumni International

15 április