Vissza a hírekhez
Következő cikk
Korábbi cikk

Így vagy úgy, de megnyitjuk a kapukat!

Hírek

-

2023.01.26

Az "Egyetem megnyitja kapuit" sorozatunk következő jelenléti alkalmát márciusban tarthatjuk. Hogy addig se maradjanak esemény nélkül, tartsanak velünk egy-egy virtuális sétára az Ásványtárba, az Egyetemi Könyvtárba és a Füvészkertbe! Kellemes időtöltést kívánunk!

Az Ásványtár történelme 1774-ig nyúlik vissza, amikor is megalakult a Természetrajzi Tanszék a Bölcsészeti Karon, ahol már ekkor hatalmas gyűjtemény állt rendelkezésre az ásványtan oktatásához. A gyűjtemény a XIX. század elejére Európa legnagyobb oktatási gyűjteménye lett, benne egyebek közt 1781-től Mária Anna főhercegnő, 1811-től pedig Alexandra Pavlovna főhercegnő gyűjteményével. Nézze meg a hogyan folytatódik a történet!

A könyvtár épülete 1876-ban épült eklektikus stílusban Szkalnitzky Antal tervei alapján. Dísztermének falait Lotz Károly és Than Mór freskói díszítik. A több mint 450 éves Egyetemi Könyvtár 2018. június 23-án Magyar Örökség díjat kapott. Tartson velünk a sétán!

Az ELTE Füvészkertje tavaly kapta meg a Kiemelkedő Nemzeti érték elismerért, fennállásának 250. évfordulója alkalmából. Az egyik legrégebbi közép-európai botanikus kert, mely ma az Egyetem által 1847-ben vásárolt Festetics-telken áll. A kert elődjét még a Nagyszombati Egyetemen létesítették 1771-ben, és oktatási-kutatási célokat szolgált: az orvos- és gyógyszerészképzést segítette, de emellett a magyar flóra kutatása is a feladatai közé tartozott. Kerüljön át a nyárba virtuális sétánk segítségével!


kedvel
442 megtekintéss megtekinté
Ossza meg

Megjegyzések0

Nincs jogosultsága a megtekintéshez, illetve megjegyzés írásához.Kérjük, jelentkezzen be.

Javasolt cikkek

Hírek

MEGNYÍLT AZ ÚJ KÖZÖSSÉGI TÉR

egy tag profilképe

ELTE Egyetemi Könyvtár és Levéltár

08 május

Hírek

URBAN HISTORY & TERRITORIAL PLANNING

AI

Alumni International

24 április

Hírek

TREVOR NOAH'S COMEDIC RESISTANCE TO HATRED IN SOUTH AFRICA AND THE USA

AI

Alumni International

16 április