Vissza a hírekhez
Következő cikk
Korábbi cikk

Borhy László a Magyar Rektori Konferencia új elnöke

Hírek

-

2020.07.03

Az Eötvös Loránd Tudományegyetem rektora július 1-jén kezdi meg munkáját a köztestület vezetőjeként, megbízatása 2022. június 30-ig szól.

A Magyar Rektori Konferencia plénuma június 30-i tisztújító ülésén elnökévé választotta Borhy László akadémikust, egyetemünk rektorát.

A plénum társelnökké Mocsai Lajost, a Testnevelési Egyetem rektorát választotta. Gelencsér Andrást, a Pannon Egyetem rektorát újból alelnökké választották, a köztestület másik alelnöke Heidrich Balázs, a Budapesti Gazdasági Egyetem rektora lett.

A tisztújítás során megtartott választás eredményeként az MRK Állami Tagozatának elnöki tisztségét továbbra is András István, a Dunaújvárosi Egyetem rektora látja el, az Állami Tagozat által delegált elnökségi tag pedig Vassné Figula Erika, a Nyíregyházi Egyetem rektora lett a jelenleg is mandátummal rendelkező Palkovics László rektor (Szent István Egyetem) mellett.

Az MRK Magánintézményi Tagozatának elnökévé Szabó Péter Ottó, a Kodolányi János Egyetem rektora került megválasztásra. Az MRK Egyházi Tagozata az elnökségbe Enghy Sándort, a Sárospataki Református Teológiai Akadémia rektorát delegálta.

A Művészeti Egyetemek Rektori Széke Bolvári-Takács Gábort, a Magyar Táncművészeti Egyetem rektorát delegálja elnökeként az MRK elnökségébe.

A megválasztott tisztségviselők – akik az MRK elnökségét is alkotják egyben – mandátuma 2020. július 1-jétől kezdődően két évre szól.

Az MRK tiszteletbeli elnöke lett mandátumának lejártával Józsa János, az MRK eddigi elnöke, a Budapesti Műszaki és Gazdaságtudományi Egyetem rektora.

A Magyar Rektori Konferencia a teljes magyar felsőoktatási intézményrendszer képviseletét ellátó, az intézményvezetőkből álló testület. Plénumának jelenleg 64 tagja van, ők választják meg az elnököt. Az elnöki megbízás két évre szól, lejártával az elnök újraválasztható.
kedvel
462 megtekintéss megtekinté
Ossza meg

Megjegyzések0

Megtekintéshez, vagy megjegyzés hozzáadásához kérjük, jelentkezzen be!

Javasolt cikkek

Hírek

URBAN HISTORY & TERRITORIAL PLANNING

AI

Alumni International

24 április

Hírek

TREVOR NOAH'S COMEDIC RESISTANCE TO HATRED IN SOUTH AFRICA AND THE USA

AI

Alumni International

16 április

Hírek

HUNGARIAN UNIVERSITIES COULD BECOME IMPORTANT BUSINESS PLAYERS FOR THE SPACE INDUSTRY

AI

Alumni International

15 április