Vissza a hírekhez
Következő cikk
Korábbi cikk

Biológiai Intézeti Nap és Alumni találkozó

Beszámolók

-

2024.01.09

Az ELTE TTK Biológiai Intézet intézeti napot és Alumni találkozót szervezett 2023. december 13-án Lágymányoson, a TTK Déli tömbjének aulájában. A rendezvény - mely a jelen és volt hallgatók tudás- és tapasztalatátadását kívánt elősegíteni a hagyományos intézeti nappal kombinálva - két részből állt, és az ELTE Alumni támogatásával valósult meg. 

Az első részt Vellainé Takács Krisztina, a Biológiai intézet igazgatóhelyettese nyitotta meg, majd Pataky Csilla, az Alumni Központ vezetője mondott köszöntőt. Erre a részre az intézet korábbi hallgatóit sajnos nem sikerült bevonzani, így az inkább az intézet belső hálaadó programjának bizonyult az épp jubiláló oktatók felé, akiknek jó része amúgy maga is az ELTE-n végzett: Kékesi Katalin (TTK '00), Kristóf Zoltán (TTK '96) és Pálfia Zsolt nyugdíjazásuk, míg László Glória, Márialigeti Károly (TTK '76), Madarász Emília (TTK), Sármay Gabriella (TTK '72), Nyitray Péter (TTK '95), Orosz Lászlót (TTK '66) kerek születésnapjaik alkalmával lettek megajándékozva, és méltatva a tevékenységüket jól ismerő kollégáik által.

A 17 órakor kezdődő második részként létrehozott vitaműsor már tág teret kínált a tudásmegosztásra, tapasztalatcserére és beszélgetésekre a célcsoport számára is, tehát mind a volt és jelen hallgatók, mind a munkatársak számára. Ennek során „Enni vagy lenni” címmel egy újabb "Lágymányosi Csetepatén" vehettek részt az érdeklődők - az Élő Adás sorozat egy rendkívüli kiadásaként. Az egybegyűlteket Böhm Sára üdvözölte. A tudományos párbeszédben az ELTE vezető kutatói csapatokba szerveződve - azaz egyrészt mint „tech sarok”: Kovács M. Gábor (TTK '12), Növényszervezettani Tanszék és Tamás László (TTK '01), Növényélettani Tanszék) és az Ökológiai Kutatóközpont, másrészt mint „zöld sarok”: Báldi András (TTK '89) és Rózsa Lajos - keresték a válaszokat a technológia és a bioszféra együttélésével kapcsolatos kérdésekre. Az izgalmas tudományos vitaműsort Kovács Mihály (TTK '02) az ELTE Biokémiai Tanszék egyetemi tanára vezette. 

A vitaműsorról felvétel is készült, a videó az Élő Adás Youtube csatornáján hamarosan elérhető lesz.

A beszámoló dr. Vellainé Takács Krisztina írása nyomán készült.

kedvel
191 megtekintéss megtekinté
Ossza meg

Megjegyzések0

Megtekintéshez, vagy megjegyzés hozzáadásához kérjük, jelentkezzen be!

Javasolt cikkek

Beszámolók

Egyetem megnyitja kapuit: Trefort-kert 2024

egy tag profilképe

Alumni Központ

26 április

Beszámolók

ELTE Sikerek: Erdei Anna

egy tag profilképe

Alumni Központ

19 április

Beszámolók

Szakmai délután és alumni találkozó a Magyar mint Idegen Nyelv Tanszéken

egy tag profilképe

Bölcsészettudományi Kar ELTE

16 április