Vissza a hírekhez
Következő cikk
Korábbi cikk

Az ELTE ígéretes kutatói 2023-ban

Kitüntetések

-

2023.11.28

Idén ismét nyolc tudományterületen támogat munkájában egy-egy kiemelkedő fiatalt az Eötvös Loránd Tudományegyetem. A nyolc fiatalból 6-an ELTE diplomával is rendelkeznek.  

Az Eötvös Loránd Tudományegyetem 2023-ban is pályázatot hirdetett „Az ELTE ígéretes kutatója” elismerés elnyerésére a fiatal kutatók támogatása és a kiemelkedő tudományos teljesítmény díjazása érdekében. Újdonság volt idén, hogy a felhívásban már nem szerepelt az elmúlt 3 évben különdíjként adott nyílt tudományos elismerés: az önállósult "ELTE – Kinyitjuk a tudományt" díjra ezentúl életkori megkötés nélkül minden ELTE-s kutató pályázhat.

"Az ELTE ígéretes kutatója” díjjal az Egyetem olyan kutatási eredményeket ismer el, amelyek a pályázó személyhez köthetők és túlnyomórészt az ELTE-n születtek. Előnyt élveznek a nemzetközi és/vagy nyílt hozzáféréssel megjelenő publikációk. Nem csupán lezárt kutatásokat díjaznak, keresik a jövő szempontjából is ígéretes témákat és irányokat is. A beérkezett anyagokat a Tudományos Tanács, illetve a tudományos rektorhelyettes által felkért további egyetemi szakértő kollégák bírálják el.

2023-ban a Tudományos Tanácshoz összesen 26 pályázat érkezett, ezek közül választották ki a 8 nyertest. A legtöbb pályázatot idén pszichológia és neveléstudomány, nyelv- és irodalom, valamint élettelen természettudomány kategóriában nyújtották be, de a beérkezett anyagok alapján elmondható: egyetemünk fiatal kutatói intenzív és sikeres munkát végeznek minden karon.

„Az ELTE ígéretes kutatója” címet 2023-ban a következő fiatal ELTE Diplomás kutatók nyerték el:

Gratulálunk a díjazottaknak!

Teljes lista és korábbi díjazottak

Forrás: elte.hu


kedvel
231 megtekintéss megtekinté
Ossza meg

Megjegyzések0

Megtekintéshez, vagy megjegyzés hozzáadásához kérjük, jelentkezzen be!

Javasolt cikkek

Kitüntetések

A National Academy of Sciences tagjává választották Barabási Albert-Lászlót

egy tag profilképe

Alumni Központ

08 május

Kitüntetések

Akadémiai Aranyérmet kapott Pléh Csaba

egy tag profilképe

Alumni Központ

08 május

Kitüntetések

Díjat kapott Rakovszky Zsuzsa és Margócsy István

egy tag profilképe

Alumni Központ

07 május