Vissza a hírekhez
Következő cikk
Korábbi cikk

Alumnusaink a Prima Primissima Díj 2022-es nyertesei között

Kitüntetések

-

2022.12.05

Idén is számos volt hallgatónk kapott Prima Primissima díjat. Lovász László (TTK '71), Härtlein Károly (TTK '90), Dobai Péter (BTK '70) és Hegedűs Csaba (ÁJK '79) 2022. december 3-án, a Müpában megtartott gálaesten vehették át díjaikat. Gratulálunk!

Ezúttal is tíz kategóriában vehették át a Prima Primissima Díjakat a magyar szellemi élet, a művészet, a tudomány és a sport jeles képviselői - köztük számos alumnusunk. A jelöltek az idei évben a korábbinál szélesebb körből kerülhettek ki, ugyanis az elismerés három kategóriáját is kibővítették. A színház- és filmművészet kiegészült a táncművészettel, a képzőművészet az iparművészettel, míg a sajtó kategóriája az ismeretterjesztéssel bővült. 

A Prima Primissima Alapítvány kuratóriumának tagjai titkos szavazással választották ki a Primissimákat a 30 jelölt közül, míg a Közönségdíjat a publikum ítélte oda. A díjazottak 15-15 millió forint pénzjutalomban részesülnek, míg a többi jelölt - a Primák - 5-5 millió forinttal lesznek gazdagabbak. 

Alumnusaink közül magyar tudomány kategóriában Dr. Lovász László Széchenyi-nagydíjas, Bolyai János alkotói díjas matematikus; a magyar oktatás és köznevelés kategóriában Härtlein Károly mesteroktató; magyar irodalom kategóriában Dobai Péter Kossuth- és József Attila díjas költő, író, dramaturg, a Nemzet Művésze; magyar sport kategóriában pedig Dr. Hegedüs Csaba olimpiai bajnok birkózó, mesteredző részesült az elismerésben. 

Prima Primissima 2022 jelölt alumnusaink

További forrás, felhasznált képek: primaprimissima.huindex.hu

kedvel
269 megtekintéss megtekinté
Ossza meg

Megjegyzések0

Megtekintéshez, vagy megjegyzés hozzáadásához kérjük, jelentkezzen be!

Javasolt cikkek

Kitüntetések

A National Academy of Sciences tagjává választották Barabási Albert-Lászlót

egy tag profilképe

Alumni Központ

08 május

Kitüntetések

Akadémiai Aranyérmet kapott Pléh Csaba

egy tag profilképe

Alumni Központ

08 május

Kitüntetések

Díjat kapott Rakovszky Zsuzsa és Margócsy István

egy tag profilképe

Alumni Központ

07 május