Vissza a hírekhez
Következő cikk
Korábbi cikk

Alumni kérdőív - eredmények

Beszámolók

-

2024.02.13

2024. január 26-án tettük közzé az Alumni kérdőívet. A kitöltési kedvet ez alkalommal nyereményjátékkal is ösztönöztük - páros belépőjeggyel a Füvészkert egyik februári Garden of Lights eseményére. Közel 400-an éltek a lehetőséggel a február elsejei határidőig. 

Az elégedettség és igény felmérési kérdőívvel lehetőséget nyújtott az újabb ötletek, javaslatok megosztására, szabadszavas véleménykifejtések formájában is. A kitöltők döntő többsége a 26-35 és a 46-55 éves korcsoportokból érkezett, de elmondható, hogy valamennyi korosztály aktívan segítette válaszaival a munkánkat. A karokat tekintve a BTK-s kötődésűek voltak a leglelkesebbek, őket követték a TTK-sok, majd a PPK-sok, de itt is jellemző a széles merítés, mind a 9 kar diplomásaitól érkezett vélemény. 

A közvélemény-kutatásban kiemelt szerepet kapott az Összegyetemi és a Szakmai Alumni rendezvények megítélése. Érdekesség, hogy bár a kitöltők háromnegyede még nem vett részt Alumni rendezvényen, remek ötletek érkeztek. A legérdekesebb javaslatok közé sorolható a laborlátogatás az Egyetem megnyitja kapuit sétasorozat keretein belül, a leggyakoribbak közé pedig a munkalehetőséggel, munkatapasztalat cserével kapcsolatos kerekasztal-beszélgetések, a természettudományos témák közérthetőségével kapcsolatos tudományos viták ötlete, a tanári hivatáshoz kapcsolódó tapasztalatok megosztása kötetlen beszélgetés formájában, illetve az, hogy több előadás legyen pl. pszichológiai, pedagógiai, történelmi, zenei, művészeti, informatikai, társadalomtudományi témakörökben. 

A programjainkat aktívan látogatók szerint legnépszerűbb alumni rendezvények az összegyetemi ELTE Sikerek előadások és az Egyetem megnyitja kapuit sétasorozat, valamint a Kari/szakági Szakmai Alumni rendezvények. 

A koronavírus-járvány során csak az online részvétel jöhetett szóba, ám ez annak elmúltával is népszerű forma maradt -  valamelyest a helyszíni jelenlét kárára. Mivel célunk a kapcsolatépítés elősegítése is, ami a rendezvényekhez kapcsolódóan valósulhatott meg leginkább, egyik kérdésünk azt firtatta, hogy mi ösztönözné az érdeklődőket leginkább a jelenléti részvételre. A válaszadók többsége szerint a téma aktualitása és relevanciája, valamint a meghívott előadó(k) személye vonzaná őket leginkább vissza az Alma Materbe. 

Ami az Alma Matert illeti, egyik szabadszavas kérdésünkben három olyan szó megadását kértük, ami erről a kitöltőnek eszébe jut. Születtek jó és vicces válaszok egyaránt. A pálmát a tudás, az ELTE és az Egyetem szavak vitték, míg mások a körte, alma és gyümölcs szavakra asszociáltak, illetve páran bevallották, hogy nem ismerik a pontos jelentését. (Ehhez egy kis segítség: "...szó szerinti fordítása tápláló, gondoskodó anya, aminek átvitt értelmű használata arra utal, hogy az iskola életre szóló szellemi táplálékot biztosít diákjainak". Aki bővebb információt szeretne az Alumni szó jelentéséről is, az alábbi rövid videót javasoljuk, ahol erről jelenlegi és korábbi rektorok beszélnek.)

A szabadszavas válaszok teret engedtek pozitív és negatív észrevételeknek egyaránt. A többségükben pozitívak, kedvesen motiválók megerősítették számunkra, hogy jó úton haladunk, mindamellett a konstruktív kritikákat is hálásan köszönjük! Alant az előbbiekből szemezgetünk:

"Jól végzi az Alumni központ a munkáját."

"Nekem tetszik, hogy kapok értesítéseket és lehetőségként tekintek rá, annak ellenére, hogy még egyre se tudtam eljutni. Köszönöm a programokat, a szervezést!"

"Nagy segítség, hogy mindig hírlevélben értesülhetek az aktuális programokról."

"Ajánlottam már több volt évfolyamtársnak, szaktársnak, hogy csatlakozzanak ők is."

"Köszönjük a sok munkát! További sok sikert kívánok! Csak így tovább! 🙂"

Azt is megtudtunk, hogy a válaszolók több, mint fele hírleveleinkből - az ELTE Alumni Hírek és/vagy ELTE Alumni Junior Magazinból - tájékozódik tevékenységünkről és programjainkról. Akinek még egyik sem jár: az előbbihez az alumni.elte.hu oldalon való regisztrálással juthat hozzá, az utóbbira pedig itt iratkozhat fel.


A válaszadók között egy szerencsés nyertest sorsoltunk ki:
Sugár Éva (TTK '15) nyerte a páros belépőjegyet a Garden of Lights füvészkerti fényshowjára.
Kellemes időtöltést kívánunk hozzá!


Végül röviden kitérünk a beérkezett kérdésekre, illetve félreértésekre is. 

Ami az Alumni platformra való ki- és bejelentkezést illeti: a bal oldali szürke sávra kattintva az kiszélesedik, és a kilépő gomb is megjelenik:

Többen kérdezték az Alumni Kártya igénylésének módját: az ELTE Alumni Kártyát mindazoknak , akik megadják a pontos postacímüket, postán küldünk (a cím megadható regisztrációkor, vagy később, a profilja felületén is). 

Azt is többen kérdezték, hogy miként lehet az Alumni Tagozati csoportokhoz csatlakozni: a platformra való bejelentkezés után, a "Tagozatok" fülre kattintva lehet elérni a csoportokat, majd a csoportra kattintva található a csatlakozás gomb:

Hálásan köszönjük a visszajelzéseket, melyeket lehetőségeinkhez mérten a közeljövőben figyelembe veszünk! 


kedvel
222 megtekintéss megtekinté
Ossza meg

Megjegyzések0

Megtekintéshez, vagy megjegyzés hozzáadásához kérjük, jelentkezzen be!

Javasolt cikkek

Beszámolók

Jótékonykodás és közösségépítés az első ELTE Média Alumni találkozón

egy tag profilképe

Bölcsészettudományi Kar ELTE

30 április

Beszámolók

Egyetem megnyitja kapuit: Trefort-kert 2024

egy tag profilképe

Alumni Központ

26 április

Beszámolók

ELTE Sikerek: Erdei Anna

egy tag profilképe

Alumni Központ

19 április