Vissza a hírekhez
Következő cikk
Korábbi cikk

„Magunkról mesélünk”

-

BTK Alumni Tagozat

Beszámolók

-

2023.12.18

2023. december 13-án adott otthont az ELTE Olasz Nyelvi és Irodalmi Tanszéke a „Magunkról mesélünk” című beszélgetésnek, amelyen a Tanszék régi hallgatói és  jelenlegi oktatói meséltek a pályájukról a mostani, leendő és egykori hallgatóinknak. Az ELTE Alumni támogatásával megvalósult eseményről Török Tamara beszámolóját olvashatják.

Olyan, érdekes utakat bejáró olaszosokat hívtunk a beszélgetésre, akikről azt gondoltuk, hogy a pályájuk inspirálhatja az egyetemistákat, izgalmas perspektívákat villanthat fel számukra a további sorsukat illetően, illetve a gimnazisták számára is vonzóvá teheti az olasz szakot és a bölcsész-létet.  

A meghívott vendégek a Bölcsészkar elvégzése után nem hagyományos bölcsész-utat jártak be: Gerencsér Anikó az Európai Unió Kiadványhivatalának munkatársaként dolgozik Luxemburgban, Patai Mercédesz pedig utazási bloggerként járja a világot, elsősorban Olaszországot. 

De kevéssé szokványosnak mondható a Tanszék oktatóinak útja is: Giampaolo Salvi tanár úr a Padovai Egyetem elvégzése után költözött Magyarországra és kezdett tanítani az ELTÉ-n, innen lett európai hírű nyelvész. Lax Éva, aki szintén nyelvész, nyelvtörténész, operaénekesként is jelentős karriert futott be, és lenyűgözően mesélt a két terület, elsősorban a nyelvészet és a régizenei kutatások illetve az operalibrettó-fordítás kapcsolatáról. 

Falvay Dávid tanszékvezetőnk pályáján két egymáshoz közelebb álló tudományterület, a történelem és az irodalom kapcsolódik össze, Huszthy Alma pedig a nyelvészettől fordult a tanítás-módszertan felé. Huszthy Bálint amellett, hogy nyelvész, népzenész is, különböző formációkban brácsázik, zenét szerez. 

Török Tamara az egyetemi munkája mellett színházi dramaturgként is dolgozik, és elsősorban arról beszélt, hogy a tanítás, az irodalmi kutatások és a gyakorlati színházcsinálás hogyan egészítik ki egymást, teszik együtt teljessé a pályáját. 

A jó hangulatú beszélgetés körülbelül tíz érdeklődő gimnazista, tíz volt olasz szakos hallgató és 15-20 jelenlegi hallgató jelenlétében zajlott, és az ELTE Alumni Központ támogatásával valósult meg.


A rendezvény az ELTE Alumni támogatásával valósult meg.
Örök diákjait az ELTE Alma Mater visszavárja!



kedvel
108 megtekintéss megtekinté
Ossza meg

Megjegyzések0

Megtekintéshez, vagy megjegyzés hozzáadásához kérjük, jelentkezzen be!

Javasolt cikkek

Beszámolók

Egyetem megnyitja kapuit: Trefort-kert 2024

egy tag profilképe

Alumni Központ

26 április

Beszámolók

ELTE Sikerek: Erdei Anna

egy tag profilképe

Alumni Központ

19 április

Beszámolók

Szakmai délután és alumni találkozó a Magyar mint Idegen Nyelv Tanszéken

egy tag profilképe

Bölcsészettudományi Kar ELTE

16 április