Trezor (rendező: Bergendy Péter, 2018) - ELTE és Nemzeti Filmintézet Filmklub

A regisztráció határideje lejárt.

Egy izgalmas történelmi thrillerrel várjuk az ELTE Alumnusait filmklubunk következő eseményére.

A Bergendy Péter által Köbli Norbert forgatókönyve alapján 2018-ban forgatott történelmi thrillert megtörtént események ihlették. A film 1956 novemberében, napokkal a szabadságharc bukása után játszódik a belügyminisztérium földalatti trezorjában. Az alaphelyzet hihetetlen, de igaz: a szabadságharcot vérbe fojtó, újraszerveződő belügyesek '56 novemberében azzal a kínos helyzettel szembesülnek, hogy képtelenek behatolni saját trezorjukba, ahol a bizalmas, személyes anyagokat őrzik. A speciális trezorkulcsok a forradalom zűrzavarában elvesztek, a trezorajtó pedig olyannyira bombabiztos, hogy a kézigránátnak sem enged. Pedig az épületet felügyelő orosz katonák sok mindennel próbálkoznak. Végül rendőrök kihoznak a börtönből egy hajdani bankrablót, akinek egyszer már sikerült feltörnie ezt a trezort. A fegyenc azonban egész mást talál a feltáruló trezorajtó mögött, mint amire számított, és onnantól egy izgalmas, fordulatos játszma veszi kezdetét, ahol senki és semmi nem az, aminek látszik.

Kivel beszélgetünk utána?
Anger Zsolt Jászai Mari-díjas magyar színművésszel, a film egyik főszereplőjével és Bergendy Péterrel, a film rendezőjével, továbbá egy meglepetés vendéggel.

Előzetes:

https://www.youtube.com/watch?v=8d274ikR0iI

A korlátozott férőhelyek miatt előzetes regisztrációt kérünk a filmklub vezetőjénél, dr. Rácz Annánál, anna.racz@ajk.elte.hu e-mail címen.

kedvel
148 megtekintés Látogatók
Ossza meg
Egyéb

ELTE ÁJK, A/1 gyakorló (földszint, ruhatár melletti folyosó)

1-3, Egyetem tér 1053 BUDAPEST

Megtekintéshez, vagy megjegyzés hozzáadásához kérjük, jelentkezzen be!

Javasolt események

pén.

24

máj.

Alumni Operaest - Melis 100

ELTE Aula Magna (Egyetem tér 1-3., I. em.)

Budapest

szo.

25

máj.

Az Egyetem megnyitja kapuit: Füvészkert

ELTE Füvészkert

Budapest

sze.

29

máj.

Találkozz az ELTE-vel, Stockholm

Embassy of Hungary Stockholm

Stockholm