Találkozás az őslényekkel

A regisztráció határideje lejárt.
Dr. Kordos László őslénykutató, egyetemi tanár, a Magyar Állami Földtani Intézet volt igazgatója „Találkozásom az őslényekkel” címmel tart előadást az ELTE Nyugdíjasklubban, amelyre sok szeretettel várjuk érdeklődő nyugdíjas társainkat.

"A barlangi medve csontjai ott feküdtek a bükki Kőlyuk bejáratánál. Az első, 11 éves koromban gyűjtött kövületek ma is megvannak. Több mint fél évszázad alatt sok ezer csontot gyűjtöttem és tanulmányoztam. A barlangokból a baglyok által otthagyott rágcsálók csontjait, továbbá a tengeri tehenek, a szirének legkorábbi maradványait, majd jöttek a szenzációk: az Ipolytarnóc, a mecseki kőszénbányák 180 millió éves dinoszaurusz-, valamint a Balaton-felvidéki 260 millió éve lerakódott permi vörös homokkövében megőrződött lábnyomokat. Emellett ott voltak a rendkívüli nemzetközi  érdeklődést kiváltó 10 millió éve élt emberszabású ősmajom, a Rudapithecusmaradványai és ősmaradványokban gazdag lelőhelyei. A kövületek amellett, hogy a múlt kézzel fogható tárgyi bizonyítékai, mint kutatót leginkább a kőbe zárt múltból kiolvasható információk érdekelnek: az emberré válás, a hit kialakulása, a földi környezet kölcsönhatás-rendszere."

Kérjük, hogy az előadásra legkésőbb szeptember 7-ig szíveskedjen jelentkezni az ELTE Nyugdíjasklub e-mail címén: nyugdijasklub@alumni.elte.hu

Az ELTE Nyugdíjasklub további programjai megtekinthetők az ELTE Nyugdíjas Klub - az ELTE nyugdíjasok alumni tagozata oldalán.



kedvel
133 megtekintés Látogatók
Ossza meg
Hobbi

ELTE ÁJK

10-12, Kecskeméti utca 1053 BUDAPEST

Megtekintéshez, vagy megjegyzés hozzáadásához kérjük, jelentkezzen be!

Javasolt események

ked.

28

máj.

Meet ELTE in Stockholm, Sweden

TBA