Szociális integráció a visegrádi országokban

Online
A regisztráció határideje lejárt.
Hungler Sára, az ÁJK adjunktusa tart angol nyelvű előadást a szociális integrációról a visegrádi országokban az ELTE Alumni Academy „What’s new in science?” sorozatában.

A Nemzetközi Alumni Tagozat „What’s new in science?”  rendezvénysorozata keretében angol nyelvű tudománynépszerűsítő előadások hangzanak el. A sorozat első évadának négy előadása azt vizsgálta, milyen hatással van a COVID-19 pandémia az oktatásra. A második évad előadásai tematikájukban a CENTRAL Network aktuális témájához („Közép-Európa: ami összeköt és ami megoszt”) kapcsolódnak. 

Müller Viktor biológus 2021. áprilisi, Sik Domonkos szociológus májusiUrbán Róbert pszichológus júniusi előadása és Bajzáth Angéla adjunktus szeptemberi előadása után a második évad első előadója Lojkó Miklós, a Bölcsészettudományi Kar Angol-Amerikai Intézetének habilitált docense volt. A következő előadást Hungler Sára, az ELTE Állam- és Jogtudományi Karának adjunktusa tartja 2022. január 26-án. Előadásának címe: „Szociális integráció a visegrádi országokban”.

Hungler Sára doktori fokozatát 2015-ben szerezte, jelenleg posztdoktori kutatásán dolgozik. Kutatási területe az Európai Unió munka- és szociális joga. Számos hazai és nemzetközi munkajogi szervezet tagja, 2021 óta a Magyar Tudományos Akadémia mellett működő Fiatal Kutatók Akadémiájának választott tagja, ahol a kisgyermekes kutatónők helyzetével foglalkozik.

A CENTRAL Network öt közép-európai egyetem, a prágai Károly Egyetem, a Varsói Egyetem, a Bécsi Egyetem, az ELTE és a berlini Humboldt Egyetem összefogásában alakult meg 2014-ben. Az együttműködés keretében változatos kutatási és ismeretterjesztő tevékenységek zajlanak. Törekvésésének köszönhetően Európában és Európán kívül is nagyobb szerepet kap a közép- és kelet-európai régió tudományos diskurzusa.

Regisztráció

kedvel
222 megtekintés Látogatók
Ossza meg
Tagozati rendezvények
Publikált: International Alumni Chapter
Megtekintéshez, vagy megjegyzés hozzáadásához kérjük, jelentkezzen be!

Javasolt események

ked.

28

máj.

Meet ELTE in Stockholm, Sweden

TBA

pén.

24

máj.

Alumni Operaest - Melis 100

ELTE Aula Magna (Egyetem tér 1-3., I. em.)

Budapest