Stiegelmár Róbert és sorstársai

A regisztráció határideje lejárt.
Megemlékezés az Eötvös Collegium első világháborús hősi halottairól. 

Az I. világháborúban az Eötvös Collegium növendékeinek is katonai szolgálatot kellett teljesíteniük. Eötvös Loránd jelentése szerint 1918-ban a 110 collegista közül 78-an tartózkodtak a harctereken. A Collegium a frontról is igyekezett információt szerezni növendékeiről, így értesültek kitüntetéseikről, hősi halálukról. A háború áldozata lett Stiegelmár Róbert is, akinek festményét most leleplezik, az ünnepségen rá és sorstársaira emlékeznek a korábbi és a mai collegisták.

Horváth László igazgató köszöntőjét követően Stiegelmár Róbert festményét (Árva vára, 1907) a Collegium állandó kiállításának részeként leleplezi Czimbal Georgius Lehel és Molnár Gábor (Stiegelmár Róbert oldalági leszármazottjai). A collegista ifjúság nevében köszöntőt mond Rémai Martin, a hallgatói Választmány elnöke. A gyönki Tolnai Lajos Gimnázium képviseletében Humné Szentesi Katalin címzetes igazgató köszönti a megemlékezőket.

A megemlékezés részeként Garai Imre a Collegium világháborús időszakáról beszél, Erdős András a galíciai front eseményeit tárja fel 1914-ben, Czimbal Georgius Lehel és Molnár Gábor családi emlékeket oszt meg a vendégekkel.

A műsorban elhangzik J. Brahms V. Magyar tánca és Kodály Zoltán Lírikus románca. Közreműködik: Horváth Cecília Réka (gordonka) és Szalai Bence (zongora).

Regisztráció (kötelező, október 14-én 12.00 óráig!)   

A résztvevők maximális száma 35 fő lehet, előzetes regisztráció nélkül a Collegium nem fogad vendégeket. Maszk viselése kötelező, a rendezvényről felvételt készítenek, amely a Collegium honlapján lesz elérhető. 

Meghívó


kedvel
98 megtekintés Látogatók
Ossza meg
Előadások

ELTE Eötvös József Collegium

Ménesi út 11–13. 1118 BUDAPEST

Nincs jogosultsága a megtekintéshez, illetve megjegyzés írásához.Kérjük, jelentkezzen be.

Javasolt események

ked.

28

máj.

Meet ELTE in Stockholm, Sweden

TBA