Öreg fiatalok, fiatal öregek

Online
A regisztráció határideje lejárt.
Bárdos György professor emeritus és Tisza Kata öregedéskutató online beszélgetése az ELTE PPK-n. 

Az Interdiszciplináris beszélgetések az ELTE PPK-n rendezvénysorozat célja a lélektani kérdésekről szóló gondolkodás perspektívájának tágítása, minél több társtudomány bevonásával való komplex megközelítése. A program meghívottjai az adott tudományterületen elismert szakemberek. 

A januári beszélgetés résztvevői Bárdos György pszichofiziológus, az ELTE PPK Egészségfejlesztési és Sporttudományi Intézet professor emeritusa és Tisza Kata, öregedéskutató, interkulturális pszichológia szakértő, élethelyzeti kríziscoach. Moderátor: Kiss Dániel PhD-hallgató.

Az öregedés az evolúció terméke, jelen tudásunk szerint nem visszafordítható és nem megállítható. Lassítani azonban lehet már mai tudásunk szerint is. Nem tekinthető betegségnek sem, az átlagéletkor az egész világon folyamatosan emelkedik. A gerontológia, azaz öregedéstudomány egyre több helyet követel magának a tudományok között, eredményei lassan, de biztosan bevonulnak mindennapi életünkbe. Noha az öregedésben jelentős a genetikai tényezők szerepe, legalább ekkora jelentősége van az életmódnak is. Ha megismerjük az öregedés folyamatát, mechanizmusait, a fontosabb tényezőket, sokat tehetünk azért, hogy szépen öregedjünk. A beszélgetés érinti az ageizmust, illetve azt is, mivel foglalkozik e tekintetben a pszichológus, illetve a gyakorló coach.

A részvétel ingyenes, az esemény Zoom-linkjét  az előadás előtti napokban közlik.

Facebook

Forrás: elte.hu

129 megtekintés Visites

kedvel

Előadások
Nincs jogosultsága a megtekintéshez, illetve megjegyzés írásához.Kérjük, jelentkezzen be.

Javasolt események

sze.,

febr.

24

ELTE Sikerek: Prószéky Gábor

ELTE Aula Magna (1053 Budapest, Egyetem tér 1-3.)

Budapest