O.J. Simpson ügy - az évszázad pere

Online
The registration deadline has expired.
Sorry, this content is not available in English
Az ELTE Perjátszó Köre újabb előadással érkezik a képernyőkre: április 28-án az ELTE Youtube csatornáján színházi időben közvetítik „az évszázad peré”-ről szóló darabot. Az előadás megtekintése ismét ingyenes, időtartama 2 óra 25 perc (egy szünettel). Az esemény az ELTE Alumni Központ támogatásával valósul meg. 

1994. június 13-án hajnalban vérbe fagyva találták Ron Goldmant és Nicole Brown Simpsont. A gyanú egyből a nő férjére, az amerikai futballsztár O.J. Simpsonra terelődött. Kalifornia állam vádat emelt és kezdetét vette a leginkább egy valóságshowhoz hasonlító tárgyalássorozat, amelyet a televíziókon keresztül az egész világ élőben követett végig.

A darab által felvetett kérdések – a média befolyása az igazságszolgáltatásra és a közéletre, az esküdtrendszer hibái, a faji ellentétek fellángolása, a bántalmazó kapcsolatok dinamikája – ma is aktuálisak. Az előadás során a nézők is átélhetik a tárgyalás fojtogató légkörét, és végigkövethetik a bizonyítási eljárást, melynek végén kiderül, valóban felelősségre vonták-e a futballvilág ünnepelt sztárját, az NFL rekorderét.

A rendezvényt az ELTE Alumni Alapítvány támogatja.




Like
685 views Visits
Share it on
Alumni Chapter events
Released on: ÁJK Alumni Tagozat
To read and add comments please sign in!

Suggested events

Wed.

29

May

Meet ELTE in Stockholm, Sweden

Embassy of Hungary Stockholm

Stockholm

Fri.

24

May

Alumni Opera Evening - Melis 100

ELTE Aula Magna (Egyetem tér 1-3., I. em.)

Budapest

Sat.

25

May

Az Egyetem megnyitja kapuit: Füvészkert

ELTE Füvészkert

Budapest