Nők a popkultúrában

A regisztráció határideje lejárt.
A Nyitottak Vagyunk Közösség OPEN Backstage című előadás-sorzatában Hermann Veronika, a Média Tanszék adjunktusa, alumnusunk is  előadást tart.

Milyen a világ egy nő lencséje mögül? A rendezvénysorozat harmadik epizódjának témája a nők és férfiak közötti egyensúly, azon belül is a nők és a női nézőpontok reprezentáltsága a pop- és a vizuális kultúrában. Az est során a vendégek olyan érdekes, eredeti és megosztó kreatív tartalmakkal találkozhatnak majd különféle művészeti ágakból, amik megmutatják, hogyan képes a popkultúra a nemi sztereotípiák mellett vagy ellen dolgozni. 

Az est szereplői:

A szolgálólány meséje? Doktor House, esetleg Don Juan? Hermann Veronika, az ELTE média adjunktusa, kutató, aki kortárs irodalomkritikával és a populáris kultúra elméleteivel foglalkozik, és az est során olyan prezentációval készül, ami garantáltan új megvilágításba helyezi a nő helyét - a popkultúrában.

“A giccs a boldogság művészete” vallja Szombat Éva fotóművész, aki a műanyag békáktól a delfin lámpákig a legváratlanabb dolgokban is meglátja a glamúrt. Az összetéveszthetetlen stílusú giccscentrikus fotóit olyan nemzetközi lapokban láthattuk, mint például a Vogue Spain, Neon, Vice, vagy a Huffington Post.

Az öntudatos, fiatal tehetség: az egyik legmenőbb magyar színésznő, Döbrösi Laura már tízéves kora óta dolgozik filmforgatásokon, és aktív a zene és a színház világában is. Legtöbben a kortárs magyar televíziózás csúcstermékének tartott Aranyélet című sorozatból ismerték meg, de olyan kosztümös magyar filmekben is láthattuk, mint a Félvilág és az Örök tél. Laura idén vehette át a Glamour magazin Women of the year elismerését is a legjobb színésznő kategóriában.

A rendezvény ingyenes, de a részvétel regisztrációhoz kötött.

REGISZTRÁCIÓ

Forrás: ELTE BTK


87 megtekintés Visites

kedvel

Estek

Loffice Budapest

Paulay Ede utca 55. 1061 BUDAPEST 6, BUDAPEST

Nincs jogosultsága a megtekintéshez, illetve megjegyzés írásához.Kérjük, jelentkezzen be.

Javasolt események

pén.,

dec.

11

Adventi est