Nők a popkultúrában

A regisztráció határideje lejárt.
A Nyitottak Vagyunk Közösség OPEN Backstage című előadás-sorzatában Hermann Veronika, a Média Tanszék adjunktusa, alumnusunk is  előadást tart.

Milyen a világ egy nő lencséje mögül? A rendezvénysorozat harmadik epizódjának témája a nők és férfiak közötti egyensúly, azon belül is a nők és a női nézőpontok reprezentáltsága a pop- és a vizuális kultúrában. Az est során a vendégek olyan érdekes, eredeti és megosztó kreatív tartalmakkal találkozhatnak majd különféle művészeti ágakból, amik megmutatják, hogyan képes a popkultúra a nemi sztereotípiák mellett vagy ellen dolgozni. 

Az est szereplői:

A szolgálólány meséje? Doktor House, esetleg Don Juan? Hermann Veronika, az ELTE média adjunktusa, kutató, aki kortárs irodalomkritikával és a populáris kultúra elméleteivel foglalkozik, és az est során olyan prezentációval készül, ami garantáltan új megvilágításba helyezi a nő helyét - a popkultúrában.

“A giccs a boldogság művészete” vallja Szombat Éva fotóművész, aki a műanyag békáktól a delfin lámpákig a legváratlanabb dolgokban is meglátja a glamúrt. Az összetéveszthetetlen stílusú giccscentrikus fotóit olyan nemzetközi lapokban láthattuk, mint például a Vogue Spain, Neon, Vice, vagy a Huffington Post.

Az öntudatos, fiatal tehetség: az egyik legmenőbb magyar színésznő, Döbrösi Laura már tízéves kora óta dolgozik filmforgatásokon, és aktív a zene és a színház világában is. Legtöbben a kortárs magyar televíziózás csúcstermékének tartott Aranyélet című sorozatból ismerték meg, de olyan kosztümös magyar filmekben is láthattuk, mint a Félvilág és az Örök tél. Laura idén vehette át a Glamour magazin Women of the year elismerését is a legjobb színésznő kategóriában.

A rendezvény ingyenes, de a részvétel regisztrációhoz kötött.

REGISZTRÁCIÓ

Forrás: ELTE BTK


kedvel
134 megtekintés Látogatók
Ossza meg
Estek

Loffice Budapest

Paulay Ede utca 55. 1061 BUDAPEST 6, BUDAPEST

Megtekintéshez, vagy megjegyzés hozzáadásához kérjük, jelentkezzen be!

Javasolt események

ked.

28

máj.

Meet ELTE in Stockholm, Sweden

TBA