Nemzetek estjei: Japán

A regisztráció határideje lejárt.
Az ELTE Alumni Központ  színes, kulturális programokkal, esetenként történelmi, művészeti és utazási beszámolókkal várja az alumnusokat a Nemzetek estjei elnevezésű sorozatán, mely Kínával indult, majd Franciaországgal és az Amerikai Egyesült Államokkal folytatódott. Ez alkalommal az est témája: Japán.

A programsorozat célja, hogy értéket képviselő, rendszeres kulturális programot nyújtson az ELTE szellemiségéhez illeszkedő területen, ezzel is építse az alumni közösséget, és erősítse tagjainak nyitottságát a világra. Az esteken az ELTE nyelvi tanszékeinek vállalkozó munkatársai, valamint szakértők, utazók mutatnak be egy-egy országot, annak turisztikai, kulturális érdekességeit. 

A Japán Tanszék, a Bartók Béla Énekkar és a Hungary Yosakoi Sumire tánccsoport közreműködésével a sorozat most Japánnal folytatódik: a 2019. május 24-én.

A program során a Bartók Béla Énekkar japán darabokat ad elő, majd dr. Hidasi Judit nyelvész tart előadást Japán varázsa dichotómiákban elbeszélve címmel. Az előadó röviden így foglalta össze témáját:

"Japán sokszor más, mint aminek látszik vagy aminek mutatják - a japánok maguk, vagy a róluk tudósító külföldi média. Ez részben annak tulajdonítható, hogy sok ellentétes fogalom-pár, elv és szabály közé szerveződik a társadalom, az emberek élete, és az emberek érintkezése."

Ezekből emel ki néhányat az előadás és rámutat arra, hogy az odalátogató idegenek – különféle hátterük és érdeklődési körük ellenére – miért találják oly vonzónak az országot, a japán kultúrát. Ezt követően fellép a Hungary Yosakoi Sumire együttes, akik japán táncot mutatnak be. Végül Dr. Szabó Balázs Japán Tanszékvezető helyettes Japán harci művészetek: a szamurájoktól a sportcsarnokokig címmel tartja meg előadását.  

A sorozat védnökei: Prof. Dr. Borhy László akadémikus, rektor; Dr. Scheuer Gyula kancellár; Prof. Dr. Hamar Imre nemzetközi ügyekért felelős rektorhelyettes; Dr. Kiss Róbert Richard, Prima Primissima-díjas újságíró, tiszteletbeli védnök.

Regisztráció hamarosan! 

Sorozatismertető
ELTE Alumni
Facebook


kedvel
181 megtekintés Látogatók
Ossza meg
Nemzetek Estjei

ELTE BTK B épület 217-es terem

Múzeum körút 4/B 1088 BUDAPEST

Megtekintéshez, vagy megjegyzés hozzáadásához kérjük, jelentkezzen be!

Javasolt események

ked.

28

máj.

Meet ELTE in Stockholm, Sweden

TBA