Múzeumok éjszakája az ELTE-n

A regisztráció határideje lejárt.

A népszerű programsorozaton keretében az ELTE két ikonikus helyszíne is megtekinthető lesz. Idén 17. alkalommal kerül megrendezésre a programsorozat. 

ELTE EGYETEMI KÖNYVTÁR ÉS LEVÉLTÁR

Az Egyetem könyvtára az első magyar egyetemi könyvtár, s alapítása óta folyamatosan működik. Nem tipikus egyetemi könyvtár, hiszen a nagyszombati idők kivételével nem az egyetem "testében" működött, ezért már az 1700-as években tanszéki könyvtárak sora jött létre mellette. Története meghatározza gyűjtőkörét: országos tudományos könyvtára a filozófiának, egyház- és vallástörténetnek, középkori és koraújkori történelemnek s az általános pszichológiának. Ezért ma az Eötvös Loránd Tudományegyetem 8 kari könyvtárával, több mint 50 intézeti illetve tanszéki könyvtárával együtt alkotja az Egyetem könyvtári rendszerét, s szolgálja a hazai és nemzetközi könyvtárügyet.

Részletes program

ELTE TTK TERMÉSZETRAJZI MÚZEUM

A Pázmány Péter sétány 1/A. épületben kapott helyet a Matematikai Csodák Palotája, az 1/C. épületben pedig az Ásvány- és Kőzettár, illetve a Biológiai és Őslénytani Kiállítás, de itt lesz a Természettudományos játszóház (mikroszkópozással, fejtörőkkel, kirakókkal, felfedezőlapokkal), az Év ásványa - Év ősmaradványa program exkluzív rajzkiállítása, az ismeretterjesztő előadások és a Kristályok reflektorfényben bemutató (zenei aláfestéssel kísért vetítés művészi ásványfotókból) is. Az A épületnek és C  épületnek is egy bejárata lesz nyitva.

Részletes program

 

Forrás: Múzeumok éjszakája


73 megtekintés Látogatók

kedvel

Hobbi
Nincs jogosultsága a megtekintéshez, illetve megjegyzés írásához.Kérjük, jelentkezzen be.

Javasolt események

vas.,

szept.

27

Épített titkok – A Füvészkert épületei és szobrai

ELTE Füvészkert

Budapest

szo.,

nov.

23

Újra! Eötvös Loránd élete és munkássága

ELTE Egyetemi Könyvtár és Levéltár

1053

sze.,

okt.

07

ELTE Sikerek: Vékás Lajos

ELTE Aula Magna (1053 Budapest, Egyetem tér 1-3.)