Moszkva nem hisz a könnyeknek

A regisztráció határideje lejárt.
V. Menysov filmjével indul az őszi szemeszterben a Ruszisztikai Központ filmklubja. A félév során az orosz-szovjet filmművészet jelentős alkotásain keresztül párhuzamos női sorsokba tekinthetünk be.

Az első alkalmon Vlagyimir Menysov 1979-es Moszkva nem hisz a könnyeknek című drámáját vetítik eredeti nyelven, magyar felirattal. A vetítést kerekasztal-beszélgetés követi, amelyet Szabó Viktor doktorandusz moderál.

„Moszkva az ötvenes években. A munkásszálláson egy szobában lakik három vidéki barátnő. Antonyina férjhez megy, gyerekeket nevel, szerető férje oltalmában. Ljudmilának a nagyváros maga a szerencsejáték, amelyben meg kell nyernie a boldogságot. Katyerina egyedül neveli kislányát, befejezi a főiskolát, dolgozik, majd egy nagyvállalat igazgatója lesz. Ám magának is váratlanul halálosan beleszeret egy hozzá hasonlóan erős akaratú férfiba. A szerelmet megmenteni azonban saját hibáinktól – szinte lehetetlen..."

A film 1980-ban Oscar-díjat kapott a »legjobb külföldi film« kategóriában, a szovjet forgalmazásban pedig a maga 84,4 milliós közönségével a második legsikeresebb mozi  volt ugyanebben az évben.


291 megtekintés Visites

kedvel

Előadások

ELTE BTK, 237-38-as terem

6-8, Múzeum körút 1088 BUDAPEST

Nincs jogosultsága a megtekintéshez, illetve megjegyzés írásához.Kérjük, jelentkezzen be.

Javasolt események

ked.,

szept.

22

Egy különös múzeumi tárgycsoport

vas.,

szept.

27

Épített titkok – A Füvészkert épületei és szobrai

ELTE Füvészkert

Budapest

ked.,

szept.

29

Shakespeare-ünnep

ELTE BTK D épület, 126-os előadó

Budapest