Mit csinál a neuropszichológus?

Online
A regisztráció határideje lejárt.
S. Nagy Zita pszichológus tart előadást az ELTE Illyés Sándor Szakkollégium "Meccéspontok" sorozatában.

A neuropszichológia határtudomány, a neurológia, az idegtudományok és a pszichológia metszéspontjában helyezkedik el. Bár többféle nézőpontból lehet ezt a tudományt űzni, minden neuropszichológus  agykárosodott személyekkel dolgozik. Szemléletét tulajdon személyisége és a beteggel kapcsolatos feladata határozza meg.

Az előadásban a rehabilitációs szemléletű neuropszichológiába pillantunk bele, ahol az agykárosodás viselkedéses és kognitív képességeket érintő következményeinek feltérképezése mellett nagy hangsúlyt kap a személy érzelmi változásainak kísérése is. Szó esik arról, hogyan lehet vizsgálni az agykárosodás következményeit, illetve hogyan segíthetjük a rehabilitálódás folyamatát.

A rendezvény ingyenes, de regisztrációköteles.  

S. Nagy Zita az ELTE Személyiség- és Egészségpszichológia Tanszék egyetemi adjunktusa. Kutatási területei a testséma és egyensúly kapcsolata, a perinatális élmények hatása a személyiségfejlődésre és a testbeágyazott érzelmi egyensúly kérdései.

Az ELTE Illyés Sándor Szakkollégium Meccéspontok sorozatának célja, hogy kulturális és társadalmi kérdéseket különböző nézőpontokból megközelítve e nézőpontok közös találkozási pontjai mentén a közönséget is vitára, kritikai megközelítésre sarkallja különféle közérdeklődésre számottartó témák kapcsán.

Facebook

kedvel
292 megtekintés Látogatók
Ossza meg
Előadások
Megtekintéshez, vagy megjegyzés hozzáadásához kérjük, jelentkezzen be!

Javasolt események

ked.

28

máj.

Meet ELTE in Stockholm, Sweden

TBA