Mit csinál a neuropszichológus?

Online
A regisztráció határideje lejárt.
S. Nagy Zita pszichológus tart előadást az ELTE Illyés Sándor Szakkollégium "Meccéspontok" sorozatában.

A neuropszichológia határtudomány, a neurológia, az idegtudományok és a pszichológia metszéspontjában helyezkedik el. Bár többféle nézőpontból lehet ezt a tudományt űzni, minden neuropszichológus  agykárosodott személyekkel dolgozik. Szemléletét tulajdon személyisége és a beteggel kapcsolatos feladata határozza meg.

Az előadásban a rehabilitációs szemléletű neuropszichológiába pillantunk bele, ahol az agykárosodás viselkedéses és kognitív képességeket érintő következményeinek feltérképezése mellett nagy hangsúlyt kap a személy érzelmi változásainak kísérése is. Szó esik arról, hogyan lehet vizsgálni az agykárosodás következményeit, illetve hogyan segíthetjük a rehabilitálódás folyamatát.

A rendezvény ingyenes, de regisztrációköteles.  

S. Nagy Zita az ELTE Személyiség- és Egészségpszichológia Tanszék egyetemi adjunktusa. Kutatási területei a testséma és egyensúly kapcsolata, a perinatális élmények hatása a személyiségfejlődésre és a testbeágyazott érzelmi egyensúly kérdései.

Az ELTE Illyés Sándor Szakkollégium Meccéspontok sorozatának célja, hogy kulturális és társadalmi kérdéseket különböző nézőpontokból megközelítve e nézőpontok közös találkozási pontjai mentén a közönséget is vitára, kritikai megközelítésre sarkallja különféle közérdeklődésre számottartó témák kapcsán.

Facebook

104 megtekintés Visites

kedvel

Előadások
Nincs jogosultsága a megtekintéshez, illetve megjegyzés írásához.Kérjük, jelentkezzen be.

Javasolt események

sze.,

febr.

24

ELTE Sikerek: Prószéky Gábor

ELTE Aula Magna (1053 Budapest, Egyetem tér 1-3.)

Budapest